Αρκαδία

Γορτυνία: Νέος Διοικητής στο Νοσοκομείο ΚΑΤ-ΕΚΑ ο στρατηγός ε.α Ιωάννης Ηλιόπουλος

Ακούστε το άρθρο

Έστω και με λίγη καθυστέρηση η ηγεσία του Υπουργείου Υγείας ανακοίνωσε του νέους Διοικητές και αναπληρωτές Νοσοκομείων.

Νέος Διοικητής του Νοσοκομείου ΚΑΤ και του Εθνικού Κέντρου Αποκατάστασης, αναλαμβάνει σύμφωνα με απόφαση του Υπουργού Υγείας, Βασίλη Κικίλια, ο Γορτύνιος Αντιστράτηγος ε.α, Επίτιμος Επιθεωρητής Στρατού, Ιωάννης Ηλιόπουλος.

Ποιος είναι ο Ιωάννης Ηλιόπουλος:

Σύντομο Βιογραφικό

Ο Ηλιόπουλος Ιωάννης γεννήθηκε το 1960 στα Όχθια Γορτυνίας του νομού Αρκαδίας, τελείωσε το εξατάξιο Γυμνάσιο Αχαρνών Αττικής και εισήλθε το 1977 στην Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων.
Αποφοίτησε το 1981 από την ΣΣΕ και επιλέχθηκε να υπηρετήσει στις Ειδικές Δυνάμεις όπου υπηρέτησε σε όλα τα κλιμάκια διοικήσεως μέχρι το 2001.
Από το 2001 μέχρι το 2004 υπηρέτησε στη Γερμανία στο Νατοϊκό επιτελείο του Αγγλικού Σώματος Υψηλής Αντίδρασης (HQ ARRC) ως επικεφαλής οργάνωσης και σχεδίασης σχεδίων στη διεύθυνση σχεδίων ( Chief G5 plans).
Το 2004 τοποθετήθηκε στο ΓΕΕΘΑ στη διεύθυνση ασκήσεων και εκπαιδεύσεως και το 2005 επιλέχθηκε να υπηρετήσει ως διευθυντής του επιτελικού γραφείου το Αρχηγού Στρατού.
Από 2006 μέχρι 2009 τοποθετήθηκε στο Νατοϊκό στρατηγείο της Νάπολης (JFC NAPLES) ως επικεφαλής στο κλάδο ειδικών επιχειρήσεων ( Branch Head in SOF Branch)
Το 2009 και 2010 τοποθετήθηκε διαδοχικά στη θέση του Επιτελάρχη στη Γενική Επιθεώρηση Στρατού και στη 13η Διοίκηση Ειδικών Επιχειρήσεων.
Το 2011 τοποθετήθηκε επικεφαλής στη Διακλαδική Διεύθυνση Στρατιωτικών Πληροφοριών του ΓΕΕΘΑ
Τον Αύγουστο του 2012 προήχθη σε Υποστράτηγο και τοποθετήθηκε διοικητής στην Μεραρχία Αρχιπελάγους (98 ΑΔΤΕ) της Λέσβου.
Το 2013 προήχθη σε Αντιστράτηγο και τοποθετήθηκε Α΄ Υπαρχηγός του ΓΕΣ, υπεύθυνος για τη σχεδίαση, οργάνωση, επιχειρήσεις, αμυντικό προϋπολογισμό, παράλληλα δε διετέλεσε επικεφαλής του Συμβουλίου Αμυντικού Σχεδιασμού και Προγραμματισμού.
Το 2014 τοποθετήθηκε διοικητής της Ανωτάτη Στρατιωτική Διοίκηση Εσωτερικού και Νήσων (ΑΣΔΕΝ) με περιοχή ευθύνης όλο το Αιγαίο πέλαγος.
Το 2015 ανέλαβε τη διοίκηση της 1ης Στρατιάς με έδρα τη Λάρισα με περιοχή ευθύνης όλο τον ηπειρωτικό χώρο της πατρίδας μας.
Το 2016 τοποθετήθηκε Γενικός Επιθεωρητής Στρατού.
Τον Ιανουάριο του 2017 αποστρατεύτηκε με τον τίτλο του επίτιμου Γενικού Επιθεωρητή Στρατού.

ΚΥΡΙΕΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΕΙΣ
Όλα τα βασικά σχολεία των Ειδικών δυνάμεων και επιπλέον:
– Το σχολείο Υποβρυχίων Καταστροφέων (ΟΥΚ) του ΠΝ.
– Το σχολείο Περιπόλων μακράς ακτίνας δράσης (International Long Range Reconnaissance Patrols School) στη Γερμανία.
– Το σχολείο ελευθέρας πτώσεως των Ειδικών Δυνάμεων.
– Το σχολείο Ειδικών Δυνάμεων των ΗΠΑ (Special Forces Qualification Course), όπου αποφοίτησε ως διακεκριμένος ξένος εκπαιδευόμενος.
– Την Ανωτάτη Σχολή Πολέμου.
-Το Κέντρο Διπλωματικών και Στρατηγικών Μελετών (Center of Diplomatic and Strategic studies, C.E.D.S ).
– Τη Σχολή Εθνικής Αμύνης ΣΕΘΑ.

ΞΕΝΕΣ ΓΛΩΣΣΕΣ
Αγγλικά: C2 (Proficiency Cambridge)
Γαλλικά: Β1 (DELF 1st Degre)
Γερμανικά: B2 (Zentrale Mittelstufenprufung)
Ιταλικά: B2 (CELI 3)

ΔΙΑΜΝΗΜΟΝΕΥΣΕΙΣ
Του έχουν απονεμηθεί όλες οι διαμνημονεύσεις και τα μετάλλια που προβλέπονται από τον βαθμό του.

ΔΙΑΦΟΡΑ
Είναι παντρεμένος και έχει δύο αγόρια τον Ηλία 31 ετών ιατρό παθολόγο που υπηρετεί τη στρατιωτική του θητεία. Τον Μιχαήλ 19 ετών που είναι πρωτοετής φοιτητής στην ιατρική Αθήνας. Ασχολείται με τον αθλητισμό και τη μελέτη ιστορικών και πολιτικών θεμάτων.

Όλη η επικαιρότητα