Ηλεία

Γούμερο: «Έφυγε» από την ζωή ο 51χρονος πυροσβέστης Κωνσταντίνος Κολοβάδης

Ακούστε το άρθρο

Στο πένθος έχει βυθιστεί από χθες τα ξημερώματα η τοπική κοινότητα του Γουμέρου μετά το άκουσμα της είδησης της απώλειας ενός εκ των «αγαπημένων» της ανθρώπων, του Κωνσταντίνου Κολοβάδη, που μόλις στα 51 του χρόνια «έσβησε» ύστερα από χρόνια μάχη με ανίατη ασθένεια.

Ο Κωνσταντίνος Κολοβάδης ήταν ιδιαίτερα δραστήριο άτομο και για χρόνια αγωνιζόταν για την προστασία του περιβάλλοντος. Έχοντας ξεκινήσει την εργασιακή του πορεία από το δασαρχείο και «πηδώντας» το 1998 ως εποχικός στην Πυροσβεστική, κατάφερε για περισσότερα από 21 χρόνια να διατηρήσει την φύση που τόσο πολύ αγαπά ασφαλή. Ωστόσο, τεράστια ήταν η αγάπη του και για το χωριό του, το Γούμερο, όπου η θέλησή του να προσφέρει στην κοινότητα τον είχε οδηγήσει πριν μερικά χρόνια στη συμμετοχή του στις εκλογές της κοινότητας, τις οποίες κέρδισε και χρίστηκε τότε πρόεδρος της τοπικής κοινότητας. Άνθρωπος αγαπητός στην κοινωνία και οικογενειάρχης με δυο παιδιά, είχε υπηρετήσει το χωριό του για δύο θητείες, ενώ στις πρόσφατες δημοτικές εκλογές στο δήμο Πύργου υπήρξε υποψήφιος με το συνδυασμό «Έργο Πολιτών» του Αντώνη Καράμπελα.

Η κηδεία του πραγματοποιήθηκε χθες το απόγευμα στις 6 στον Ιερό Ναό Αγίας Παρασκευής Γουμέρου, όπου πλήθος κόσμου έδωσε το παρόν για να του πουν το τελευταίο αντίο και να συλλυπηθούν την οικογένειά του. Μεταξύ άλλων, το παρόν έδωσαν ο Διοικητής των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας Αρχιπύραρχος Π.Σ. Ευθύμιος Γεωργακόπουλος, εκπρόσωποι της Π.Υ. Ηλείας και διαφόρων κλιμακίων, ο Επίσκοπος Ωλένης κ.κ. Αθανάσιος, ο βουλευτής Ηλείας Μιχάλης Κατρίνης, ο Αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης Κωνσταντίνος Μητρόπουλος, ο νεοεκλεγέντας δήμαρχος Πύργου Τάκης Αντωνακόπουλος, ο νεοεκλεγέντας δήμαρχος Πηνειού Ανδρέας Μαρίνος, ο Αντιδήμαρχος Πύργου Σωτήρης Γεωργόπουλος, ο επικεφαλής της παράταξης «Έργο Πολιτών» Αντώνης Καράμπελας, ο επικεφαλής της παράταξης «Μπορούμε» Στάθης Καννής, ο πρ. Υπαρχηγός της ΕΛ.ΑΣ. Γιάννης Διαμαντόπουλος, ο πρ. δήμαρχος Ωλένης Γιάννης Παναγόπουλος και διάφοροι δημοτικοί σύμβουλοι.

Η εφημ. «Πατρίς» εκφράζει τα συλλυπητήριά της στην οικογένεια του άτυχου νέου.

Όλη η επικαιρότητα