Γ Εθνική

Γουόλτερ Βαζ: Παράδειγμα προς μίμηση!

Ακούστε το άρθρο

Αγώνας δρόμου: Παρίσι – Αθήνα – Βάρδα και γκολ παραμονής!

Μπορεί στη Βάρδα και γενικότερα στην Ηλεία, άπαντες να θεωρούν ως είδηση τη νίκη του Παμβουπρασιακού με 1-0 το Τσιλιβή, κάνοντας «άλμα» προς την πρώτη εξάδα του βαθμολογικού πίνακα, αλλά και «άλμα» παραμονής, στην οποία θα βρεθεί πολύ κοντά με νίκη στο ματς της ερχόμενης Κυριακής κόντρα στον Διαγόρα Βραχνεΐκων, όμως υπάρχει και άλλη πιο σημαντική, που πολύ σπάνια συμβαίνει στις μέρες μας, ακόμα και από ντόπια παιδιά! Και αυτή αφορά τον Γάλλο επιθετικό του ΠΑΟΒ, Βάλτερ Βαζ!

Έφυγε την Παρασκευή και επέστρεψε μισή ώρα πριν τη σέντρα

Ο συγκεκριμένος παίκτης είχε ζητήσει από τη διοίκηση του ΠΑΟΒ άδεια λίγων ημερών, επειδή το βράδυ του περασμένου Σαββάτου, παντρευόταν η αδελφή του! Με την διοίκηση των «πρασίνων» βέβαια, να του χορηγεί άδεια έως ερχόμενη Τετάρτη! Όμως ο συγκεκριμένος παίκτης δεν έφυγε αμέσως μετά τη νίκη πρόκριση του ΠΑΟΒ επί του Πανηλειακού την περασμένη Τετάρτη, αλλά την Παρασκευή το βράδυ μετά την απογευματινή προπόνηση. Φτάνοντας στην πατρίδα του το πρωί του Σαββάτου, και ενώ ο γάμος ήταν το βράδυ της ίδιας μέρας! Ο δε παίκτης είχε άδεια όπως προαναφέραμε, έως την ερχόμενη Τετάρτη! Όμως ο Βάλτερ Βαζ, δεν έκανε χρήση όλης της αδείας του, και πραγματοποίησε ταξίδι επιστροφής εξπρές, ώστε να προλάβει το ματς της ομάδας του με το Τσιλιβί, που άρχιζε στις 3 μ. μ. της Κυριακής, γνωρίζοντας ότι παίζει μια κατηγορία, και το βασικότερο, χωρίς να το γνωρίζει κανείς.

«Πέταξε» λοιπόν το πρωί της Κυριακής από τη Γαλλία, έφτασε λίγο πριν το μεσημέρι στο αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος» της Αθήνας, και με νοικιασμένο αυτοκίνητο με δικά του έξοδα, έφτασε στο γήπεδο της Βάρδας στις 2.30 μ. μ., αφήνοντας τους πάντες άφωνους…, μόλις τον είδαν! Ρωτώντας τους μάλιστα, αν τον δηλώσαν στο φύλλο αγώνα, ώστε αν χρειαστεί στην πορεία του ματς, και παρά την κούραση του, να αγωνιστεί!

Κώστας Παλούμπης (Γεν. Αρχηγός ΠΑΟΒ): «Παρέδωσε σε όλους μας μαθήματα επαγγελματισμού»!

Μιλώντας στην «Πατρίς – Σπορ» για το γεγονός αυτό, ο Γεν. Αρχηγός του ΠΑΟΒ Κώστας Παλούμπης τόνισε: « Ο Βάλτερ Βαζ μας ξάφνιασε όλους, καθώς παρέδωσε μαθήματα επαγγελματισμού, επιστρέφοντας απευθείας από το αεροδρόμιο στη Βάρδα πριν το ματς. Ο τεχνικός μας Μίκι Τσίρκοβιτς τον έβαλε μέσα στο παιχνίδι στο ημίωρο, και εκείνος με ένα γκολ που σημείωσε στο 83΄, χάρισε τη νίκη στην ομάδα μας . Ένα γκολ που θα του μείνει αξέχαστο, ένα γκολ που δείχνει όμως και τη συνέπεια που δείχνει η διοίκηση της ομάδας μας, απέναντι στον παίκτη της, γιατί σε διαφορετική περίπτωση, δεν θα έκανε τόσο μεγάλο ταξίδι για να επιστρέψει στην ώρα του. Σίγουρα η κίνηση αυτή, αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση για τα ντόπια παιδιά, και ιδίως τα νέα παιδιά»!

Όλη η επικαιρότητα