«Γουρούνι στο σακί»… στην Αμαλιάδα!

ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΞΕΚΙΝΟΥΝ ΟΙ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΕΘΕΛΟΝΤΩΝ ΚΕΝΤΡΟΥ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ ΔΗΜΟΥ ΗΛΙΔΑΣ

 

Ένα άκρως επίκαιρο έργο 14- 23 Φεβρουαρίου

Την σπαρταριστή κωμωδία του Ζωρζ Φεϋντώ «Γουρούνι στο σακί», σε σκηνοθεσία του Αμαλιαδίτη Αλέξανδρου Μπουσδούκου,  παρουσιάζει από αυτήν την Παρασκευή (9 μ.μ.), η Θεατρική Ομάδα Εθελοντών του Κέντρου Κοινωνικής Παρέμβασης Δήμου Ήλιδας, στο Λαζαράκειο Δημοτικό Μέγαρο Αμαλιάδας, συνεχίζοντας έτσι για 16η συνεχή χρονιά την παρουσία της στην πολιτιστική ζωή της πόλης.

Χθες οι συντελεστές του έργου, μαζί με τον αντιδήμαρχο Ήλιδας κ. Αβραάμ Μπούρα, παραχώρησαν συνέντευξη Τύπου, μιλώντας για την προσπάθεια τους, το έργο, κάνοντας παράλληλα κάλεσμα στους κατοίκους της Ηλείας, να παρακολουθήσουν τις παραστάσεις.

Οι παραστάσεις θα πραγματοποιηθούν από Παρασκευή 14 Φεβρουαρίου έως και Κυριακή 23 Φεβρουαρίου,εκτόςΤσικνοπέμπτης 20 Φεβρουαρίου, με ώρα έναρξης όλες τις μέρες 9 το βράδυ.

«Και αυτή τη φορά η θεατρική ομάδα του Κέντρου Κοινωνικής Παρέμβασης, έχει να μας παρουσιάσει κάτι καλό, όπως μας έχει συνηθίσει τα τελευταία χρόνια. Είναι ένα πρωτότυπο έργο, που όλοι πρέπει να το δούμε και καλώ όλους τους πολίτες του δήμου Ήλιδας και όχι μόνο να παρακολουθήσουν την παράσταση.

Συγχαίρω την θεατρική ομάδα για την προσφορά της στον δήμο και γενικότερα στην κοινωνία της Ηλείας και τους εύχομαι να έχουν πάντα δύναμη, ώστε να είναι πρώτοι στα δρώμενα και να παίρνουν τα συγχαρητήρια απ’ όλους», είπε ο κ. Μπούρας.

Για το περιεχόμενο της υπόθεσης και το μήνυμα που βγάζει η παράσταση μίλησε ο σκηνοθέτης της Θεατρικής Ομάδας κ. Μπουσδούκος, ο οποίος ανέφερε ότι:  «Το συγκεκριμένο έργο είναι μια κωμωδία, η οποία σατιρίζει και καυτηριάζει τα «κακώς κείμενα» της αστικής τάξης στην Γαλλική κοινωνία στα τέλη του 19ου αιώνα με αρχές 20ου αιώνα, ένα έργο όμως διαχρονικό, γιατί μιλάει για την ματαιοδοξία του ανθρώπου.

Αποτέλεσμα είναι να γίνεται αυτό που λέει το έργο να ψωνίζουμε  «γουρούνι στο σακί». Πρόκειται για ένα έργο ευχάριστο και διασκεδαστικό, που θεωρούμε και ελπίζουμε θα αρέσει στο κοινό και φυσικά ταιριάζει πολύ και με την περίοδο της Αποκριάς.

Περιμένουμε τον κόσμο να έρθει και να το «αγκαλιάσει» και να περάσει όμορφα».

Για το έργο μίλησε και η κα Καλλιρόη Ανδριόλα, μέλος της Θεατρικής Ομάδας, η οποία αναφέρθηκε στους πρωταγωνιστές και στην υπόθεση που περιλαμβάνει αρκετά… ευτράπελα, λέγοντας απευθυνόμενη στο κοινό: «Να έρθετε και να γελάσετε με την ψυχή σας και αυτό προσπαθούμε και ευχόμαστε να το καταφέρουμε».

Τέλος, μίλησε και το μέλος της Θεατρικής Ομάδας κ. Τάσος Φραγκιάς, ο οποίος αρχικά ευχαρίστησε τον δήμο Ήλιδας για την στήριξη όλα αυτά τα χρόνια τόσο της θεατρικής ομάδας, όσο και των άλλων δράσεων των εθελοντών του Κέντρου Κοινωνικής Παρέμβασης. Επίσης, ευχαρίστησε όλους τους επαγγελματίες και τους χορηγούς που βοήθησαν για το «ανέβασμα» της παράστασης.

«Καλώ τον κόσμο, να έρθει να δει το έργο, να δει την προσπάθεια μας, γιατί είναι μια προσπάθεια που γίνεται απ’ όλους εμάς εθελοντικά και επειδή το θέλουμε και μας αρέσει να ασχολούμαστε με το θέατρο και με αυτό το είδος της τέχνης», είπε ο κ. Φραγκιάς.

Κρατήσεις θέσεων στα τηλέφωνα: 6947892508 & 6942845028.