Αρθρογραφία

Γράμμα στον Άγιο Βασίλη…

mal.jpg
Ακούστε το άρθρο

Άγιε Βασίλη, καλημέρα και χρόνια  πολλά, να είσαι πάντα καλά και να ζεις αιώνια γιατί σε έχουν ανάγκη τα παιδιά, που σε λατρεύουν φυσικά και το ξέρεις, ενίοτε δε και οι μεγαλύτεροι, μάλλον  όταν χρειάζονται κάτι πολύ σοβαρό και δεν μπορούν μεταξύ τους να συνεννοηθούν .

Ξέρεις εσύ ότι ο ανθρώπινος νους,  όσο και αν εξελίχθηκε, συνήθως  μπερδεύεται και τα χάνει μπροστά σε εύκολα πράγματα από αυτά που οι ίδιοι εμείς λέμε αυτονόητα, τα οποία άλλωστε  και  εσείς οι Άγιοι έτσι τα λέτε, οπότε μας καταλαβαίνετε απόλυτα, ακόμη και αν σας τα πούμε με ανόητο και όχι αυτονόητο τρόπο.

Αγαπημένε μας Άγιε Βασίλη  λοιπόν, οι εκπρόσωποι και αντιπρόσωποί μας στην κεντρική και περιφερειακή εξουσία, μας είχαν  υποσχεθεί από πολλά χρόνια πριν πολλά πράγματα, μέχρι  γεφύρια ακόμη και ποτάμια, αλλά εμείς οι  απλοί άνθρωποι της νότιας Ηλείας κυρίως, ποτέ δεν τους πιστέψαμε, παρότι  ήταν πολύ πειστικοί, ακόμη και για τα ποτάμια και όπως καταλαβαίνετε μας  κορόϊδεψαν και μας θεώρησαν ανόητους.

Θέλουμε λοιπόν στον καινούργιο χρόνο, ακόμη και στον επόμενο, να βοηθήσεις ώστε να φτιαχτούν δύο σοβαρά έργα για ολόκληρη την Ηλεία, δηλαδή ζητάμε από εσένα, που δεν κοροϊδεύεις και το ξέρουμε από τότε που είμαστε παιδιά,να λειτουργήσει το Διεθνές Πανεπιστήμιο Ελληνικών Σπουδών της Αρχαίας Ολυμπίας και να  φτιαχτεί  ένα σοβαρό τουριστικό έργο στον Καϊάφα.

Δεν ζητάμε δρόμους ,γεφύρια ,παιγνίδια και φωτάκια, αυτά μας τα έχεις δώσει στο παρελθόν, αλλά δεν μας χρειάζονται κιόλας στην παρούσα φάση, επιμένουμε όμως για το Πανεπιστήμιο και τον Καϊάφα και είμαστε σίγουροι ότι θα μας καταλάβεις  και ομολογούμε πως αν λειτουργήσει το Πανεπιστήμιο και αν ο Καϊάφας γίνει  τουριστικός προορισμός, οι «αφέντες μας» θα αναγκαστούν , για την εξυπηρέτηση τους ,να φτιάξουν δρόμους, γεφύρια, ακόμη και ποτάμια.

Θα αναγκαστούν ,ακόμη και την νότια Ολυμπία Οδό ,να κατασκευάσουν ,παρότι τώρα την άφησαν στο περιθώριο και λένε πως είναι έργο εθνικής σημασίας και κάτι τέτοια, που ξεφεύγουν από τα συνηθισμένα και ανάγονται , όχι στα αυτονόητα, αλλά στα ανόητα.

Κι αν  Αγιεβασίλη, αρχίσουν να  μιλάνε και σε σένα την γνωστή ξύλινη γλώσσα, που λέει πολλά χωρίς νόημα και ουσία, εσύ μπορείς να τους αντιμετωπίσεις και να τους προειδοποιήσεις, πως πρέπει επιτέλους να σταματήσουν τις κοροϊδίες και τις ψευτιές, γιατί αρχίζουμε και καταλαβαίνουμε πλέον  και δεν  πάει άλλο αυτή η κατάσταση.

Για καλύτερη ενημέρωσή σου, σου λέμε πως το Διεθνές Πανεπιστήμιο ,ιδρύθηκε με τον νόμο 2413/96,ΦΕΚ.Α,124/96, ο δε Καϊάφας  είχε αποφασισθεί από το έτος 2000 να μετατραπεί σε τουριστικό θέρετρο, αλλά κατόπιν ξεχάστηκαν.

Δημήτρης Μάλλιος

Όλη η επικαιρότητα