Αρθρογραφία

Γράμμα στον εαυτό μας

Ακούστε το άρθρο

Τα αβγά τα χάσαμε από καιρό και  λέγαμε μήπως γλυτώσουμε τα καλάθια, αλλά απ ότι φαίνεται δεν τα γλυτώνουμε με τίποτα και κάνουμε ότι περνάει από το χέρι μας και από το μυαλό μας ειδικά, ώστε να μας αφήσουν κι αυτά, ως ακατάλληλους και ανίκανους να τα κρατήσουμε και να τα χρησιμοποιήσουμε για τους σκοπούς που υπάρχουν.

Δεν έχουμε καταλάβει την χρήση και την χρησιμότητά τους, όπως συμβαίνει και με τα περισσότερα πράγματα, και έχουμε επιδοθεί μετά μανίας και ηλιθιότητας συνάμα, σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες, ώστε να μείνουμε χωρίς αβγά και καλάθια.

Κι αν τα αβγά είναι τόσο εύθραυστα και μπορεί να χαθούν ακόμη και από ατύχημα, τα καλάθια τι σου φταίνε ρε φίλε και τα ταλαιπωρείς έτσι, τους φέρεσαι βάναυσα, δεν καταλαβαίνεις πως εν τέλει είναι σοβαρό εργαλείο. Μάλιστα δε, μπορείς να βάλεις μέσα τους και οτιδήποτε εκτός από αβγά.

Κι αν εσύ αποφάσισες έτσι, εμείς οι υπόλοιποι αλήθεια τι σου φταίμε, που και πότε σε πειράξαμε, δεν βλέπεις ότι είμαστε πειθαρχημένοι και πειθαρχούντες απέναντί σου και για χάρη σου, σε εύκολα ακόμη και σε δύσκολα και δεν καταλαβαίνεις ότι συνέχεια προσπαθούμε να σε κρατάμε από τις κακοτοπιές σου που τριγυρνάς;

Άφησέ μας λοιπόν στην ησυχία μας, μην μας δυσκολεύεις την ζωή και κυρίως άφησέ μας να διατηρήσουμε αυτά που έχουμε τουλάχιστον, δεν θέλουμε άλλα, ούτε εθνικοπατριωτικά μας χρειάζονται, γνωρίζουμε οι ίδιοι τον πατριωτισμό μας και τον προσέχουμε, όπως εμείς ξέρουμε και όπως το αποδεικνύουμε καθημερινά στον αγώνα μας για επιβίωση.

 Έχουμε την σειρά μας, την βόλεψή μας,  δεν ζητάμε από κανέναν τίποτα, ούτε κάν τα βασικά για επιβίωση, αποφεύγουμε ακόμη και να διαμαρτυρηθούμε, ξεχάσαμε και τους αγώνες μας, στις πλατείες, τότε πριν λίγα χρόνια που είχαμε βγει σε αυτές και παριστάναμε τους αγανακτισμένους, τους δεν πληρώνω και τους πολύ αριστερούς στα συνθήματα .

Και τώρα είμαστε σε τόσο δύσκολη θέση, εξ αιτίας κύριε, που σε πιστέψαμε και σε ακολουθήσαμε, ακόμη και όταν είχαμε περιθώριο και χρόνο να κάνουμε πίσω και να σε παρατήσουμε, δεν το κάναμε, φερθήκαμε σαν ηλίθιοι και την πατήσαμε φυσικά, χάσαμε και τα αβγά και τα καλάθια.

Κάποιες ευκαιρίες που δόθηκαν ενδιάμεσα κατά την πορεία μας, τις παραπετάξαμε και τις αγνοήσαμε κι αυτές, ίσως επαναστατημένοι ακόμη αλλά σίγουρα μετανοιωμένοι κι αν κάτι μέσα μας μας έλεγε ότι μπορούμε να ξαναβρούμε τον βηματισμό μας, πάλι προσπεράσαμε, σε πιστέψαμε και σαν κάτι να μας ψιθυρίζει ότι ακόμη σε πιστεύουμε.

Είμαστε, το αισθανόμαστε, μας φωνάζει κιόλας, αδιόρθωτοι και ανεπίδεκτοι προσαρμογής, πραγματικής αγανάκτησης και επαναπροσδιορισμού των απόψεων και θέσεών μας, είμαστε άξιοι της τύχης μας που διαμορφώσαμε, μάλλον παρασυρμένοι από επαναστατικές κορώνες και ψεύτικα όνειρα και ελπίδες και να το αποτέλεσμα: «Χάσαμε και τα αβγά  και τα καλάθια».-

Επαναδημοσίευση από τις ΕΠΙΘΕΣΕΙΣ της

14 3 2018 για τα ….καλαθια.-

Όλη η επικαιρότητα