Αποδράσεις

Γρανάδα: η βασίλισσα του ισπανικού Νότου (PHOTOS)

Ακούστε το άρθρο

Χτισμένη στους πρόποδες της Σιέρα Νεβάδα και στη διασταύρωση τριών ποταμών, η ισπανική πόλη είναι γεμάτη αντιθέσεις.

Με πολυάριθμα αξιοθέατα, ιδιαίτερη αρχιτεκτονική και ένα παραμυθένιο κάστρο η Γρανάδα διατηρεί ακόμη το αραβικό στοιχείο, μαγεύοντας τους επισκέπτες της.

Το όνομά της οφείλεται πιθανότερα στις πολλές ροδιές που καλλιεργούνται στη περιοχή των οποίων η ισπανική ονομασία είναι γκρανάδα.

Αξίζει να επισκεφθεί κανείς την Αλάμπρα, το κάστρο των Μαυριτανών κατακτητών που είχαν εδώ την πρωτεύουσά τους. Με περίτεχνα διακοσμητικά μωσαϊκά και μεγαλοπρεπείς στοές συγκαταλέγεται στη λίστα με τα μνημεία παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιά της UNESCO.

Στο Huerta de San Vicente έμεινε αρκετά καλοκαίρια ο ποιητής Φεντερίκο Γκαρθία Λόρκα γράφοντας πολλά από τα ποιήματά του.

Υπάρχουν τρεις συνοικίες, η αραβική, η εβραϊκή και η τσιγγάνικη και μπορεί κανείς να ταξιδέψει στο παρελθόν ακολουθώντας τα ανηφορικά λιθόστρωτα δρομάκια του Αλμπαϊσίν.

Πληροφορίες – Φωτογραφίες

ΓΡΑΝΑΔΑ ΙΣΠΑΝΙΑ

Γρανάδα/ Ισπανία

Διαφορά ώρας: 1 ώρα πίσω

Νόμισμα: Ευρώ

Απόσταση: Δεν υπάρχει απευθείας πτήση και η διάρκεια του ταξιδιού μέσω Βαρκελώνης είναι 5 ώρες και 55 λεπτά από την Αθήνα και 9 ώρες και 50 λεπτά από τη Θεσσαλονίκη μέσω Μονάχου και Μαδρίτης.

ΓΡΑΝΑΔΑ ΙΣΠΑΝΙΑ ΓΡΑΝΑΔΑ ΙΣΠΑΝΙΑ ΓΡΑΝΑΔΑ ΙΣΠΑΝΙΑ ΓΡΑΝΑΔΑ ΙΣΠΑΝΙΑ ΓΡΑΝΑΔΑ ΙΣΠΑΝΙΑ ΓΡΑΝΑΔΑ ΙΣΠΑΝΙΑ ΓΡΑΝΑΔΑ ΙΣΠΑΝΙΑ ΓΡΑΝΑΔΑ ΙΣΠΑΝΙΑ ΓΡΑΝΑΔΑ ΙΣΠΑΝΙΑ

Πηγή: newsbeast

Όλη η επικαιρότητα