Παιδί

Γυαλιά μυωπίας: ενίσχυσε την αυτοπεποίθηση του παιδιού σου

Ακούστε το άρθρο

Όταν είναι πιο μικρά συνήθως τραβάνε τα γυαλιά του παππού και της γιαγιάς και θέλουν να φορέσουν και εκείνα. Όταν όμως πηγαίνουν στο σχολείο δεν θέλουν με τίποτα ούτε καν να σκεφτούν ότι θα φορέσουν γυαλιά. Και όταν πραγματικά κουράζονται τα μάτια τους και συνειδητοποιούν ότι δεν γίνεται αλλιώς, πότε θέλουν να αποφύγουν το σχολείο και πότε πηγαίνουν με τη μούρη πολύ κάτω. Τα σχόλια των άλλων παιδιών είναι ο μεγαλύτερος φόβος τους. Δες παρακάτω πώς θα βοηθήσεις το παιδί σου να ξεπεράσει το θέμα με τα γυαλιά μυωπίας και να μην αισθάνεται άβολα φορώντας τα. Αλλά και tips για την ασφάλειά του ενώ φορά τα γυαλιά…

Να διαλέξει τα γυαλιά που του αρέσουν

Όταν ο οφθαλμίατρος θα πει ότι το παιδί πρέπει να φορέσει γυαλιά, καλό θα είναι να μην πας αμέσως στο πρώτο κατάστημα οπτικών για να τα παραγγείλετε. Δώσε λίγο χρόνο στο παιδί σου προκειμένου να το συνειδητοποιήσει και πρότεινε μια μέρα όπου θα την αφιερώσετε στην επιλογή του σκελετού των γυαλιών. Δείξε του στο Internet ότι υπάρχουν εκατομμύρια σχέδια και ότι πια δεν είναι άσχημο να φορά κανείς γυαλιά. Πήγαινέ το στα καταστήματα οπτικών και άφησέ το να δοκιμάσει όσα περισσότερα μπορεί μέχρι να καταλήξει.

Αν επιμένει να μην τα φοράει, συζήτησε τους λόγους

Υπάρχει πάντα και το ενδεχόμενο να βγάζει τα γυαλιά του στο σχολείο και να ενημερώνεσαι σχετικά από τη δασκάλα του. Σε μια τέτοια περίπτωση θα πρέπει ήρεμα να ρωτήσεις γιατί το κάνει. Δεν αποκλείεται να ντρέπεται ή να δέχεται επιθέσεις με επικριτικά σχόλια από τα άλλα παιδιά. Εκεί είναι που θα πρέπει να το πείσεις ότι αυτό που κάνουν είναι χαζό εκ μέρους τους στην πραγματικότητα και όχι δικό του πρόβλημα. Υπάρχει όμως και η πιθανότητα να το κόβουν στα αυτιά ή να το βαραίνουν στη μύτη και να μην το λέει. Γι’ αυτό και είναι αναγκαίο να το συζητήσετε και να βρεις τι πραγματικά φταίει.

Tips για την ασφάλεια του παιδιού σου καθώς φορά γυαλιά

Τα γυαλιά του θα πρέπει να είναι καθαρά και αυτό θα πρέπει να το φροντίζεις εσύ στην αρχή μέχρι να συνηθίσει να τα καθαρίζει μόνο του. Τα καθαρά γυαλιά σαφέστατα εξασφαλίζουν καλύτερη ποιότητα όρασης και το προφυλάσσουν όμως από διάφορους κινδύνους. Τα θαμπά γυαλιά στον ήλιο για παράδειγμα μπορεί να γίνουν αιτία πτώσης.

Ακόμη θα πρέπει κάθε τόσο να ελέγχεις τα γυαλιά για φθορές στα κρύσταλλα. Υπάρχουν κρύσταλλα που υποτίθεται ότι δεν χαράσσονται και οι οπτικοί τα συνιστούν για τα γυαλιά των παιδιών. Ποτέ όμως δεν μπορείς να είσαι σίγουρη. Πάντα θα πρέπει τα γυαλιά να αποθηκεύονται στη θήκη τους και να καθαρίζονται με απαλό πανάκι και ειδικό υγρό για να αποτρέπεται η όποια φθορά τους.

Ακόμη, καλό είναι να τα στηρίζεις με ένα ειδικό κορδονάκι γυαλιών γιατί έτσι όπως τρέχουν τα παιδιά, δεν αποκλείεται κάθε εβδομάδα να χρειάζεσαι και νέα γυαλιά, το κόστος των οποίων μόνο αμελητέο δεν είναι…

Πηγή: mommy.gr 

Όλη η επικαιρότητα