Ηλεία

Γυμνάσιο Λεχαινών: Συνεργασία με το επιστημονικό προσωπικό του Κέντρου Κοινότητας για την υποστήριξη του εκπαιδευτικού έργου του σχολείου

Ακούστε το άρθρο

Το Γυμνάσιο Λεχαινών ανοικτό στην κοινωνία και στον κόσμο της εργασίαςσυνεργάζεται αγαστά  με το επιστημονικό προσωπικό του κέντρου κοινότητας του Δήμου Ανδραβίδας Κυλλήνης με την πεποίθηση ότι οι μαθητές μας έχουν ανάγκη να διαχειριστούν προβλήματα λειτουργίας της ομάδας, συνεργασίας και εμπιστοσύνης μεταξύ των μελών της, υιοθέτησης υγιών στάσεων ζωής και πρόληψης του σχολικού εκφοβισμού που θα  επιτρέψει σε αυτούς να γίνουν ενεργοί και δημοκρατικοί πολίτες.

Σε αυτό τον τομέα ανταποκρίθηκαν με ιδιαίτερο ενδιαφέρον η κοινωνική ηλειτουργός, υπεύθυνη  του Κέντρου Κοινότητας κ. Γεωργιοπούλου Αικατερίνη και η κοινωνική λειτουργός του Κέντρου κ. Παππά Ελένη και Πανά Δήμητρα καθώς και   η ψυχολόγος κ. Ελένη Ροΐδη  οι οποίες στο τέλος Φεβρουαρίου 2019 υλοποίησαν βιωματικές προσεγγίσειςγια τα παραπάνω θέματα ανταποκρινόμενες στις ανάγκες των μαθητών του Γυμνασίου, στο πλαίσιο αντίστοιχων μαθημάτων, με την υποστήριξη των καθηγητών τους , κ. Πολυχρονοπούλου Νικολίτσας, κ. Ζωγόπουλου Σπύρου, κ. Μουγκάση Σωτήρη, κ. Καλαμαρά Αμαλίας, κ. Δίπλα Χρήστου.

Την εβδομάδα 15/19 Απριλίου 2019 συμμετείχαν στην πραγματοποίηση δράσεων στους  άξονες της θεματικής εβδομάδας με τα εξής θέματα:

  1. “Αυτογνωσία, θετική αυτοαντίληψη και αυτοεκτίμηση ως παράγοντες που επιδρούν στην ισορροπημένη δόμηση της προσωπικότητας”.
  2. “Εφηβεία και τα χαρακτηριστικά ανάπτυξης”
  3. “Προσωπικότητα – σεβασμός στη διαφορετικότητα Δημοκρατία- ανθρώπινα δικαιώματα”.

Η  κ. Διατσέντα Φανού, Δ/ντρια της σχολικής μονάδας, συνεχάρη τις κυρίες Γεωργιοπούλου Αικατερίνη, Παππά Ελένη, Ροΐδη Ελένη και Πανά Δήμητρα για την υποστήριξη και ενίσχυση που προσφέρουν  στο Γυμνάσιο Λεχαινών με  την συμβολή τους στην ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των μαθητών και μαθητριών του Γυμνασίου  τονίζοντας  πόσο σημαντική διαδικασία για τους μαθητές,την περίοδο της εφηβείας,είναι η καλλιέργεια της αυτογνωσίας και εαυτοαντίληψης, καθώς και η ανάπτυξη κοινωνικών δεξιοτήτων και δημοκρατικών αξιών  σε ένα διαρκώς μεταβαλλόμενο κόσμο όπου η συνεργατικότητα η αλληλεγγύη και η δημοκρατία αποτελούν προϋποθέσεις ανάπτυξης και προόδου.

   
  Η Δ/ΝΤΡΙΑ

ΔΙΑΤΣΕΝΤΑ ΦΑΝΟΥ ΦΟΥΣΚΑΡΙΝΗ

Όλη η επικαιρότητα