Ελλάδα

Γυναίκες ηγετικά στελέχη κυκλώματος διακίνησης 20 κιλών ηρωίνης

Ακούστε το άρθρο

Την αποτροπή διοχέτευσης περισσοτέρων από 19,5 κιλών ηρωίνης σε στέκια ουσιοεξαρτημένων ατόμων πέτυχαν αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών Θεσσαλονίκης, με την αυτόφωρη σύλληψη δύο ηγετικών στελεχών οργανωμένου κυκλώματος εμπορίας και διακίνησης μεγάλων ποσοτήτων ναρκωτικών ουσιών και συνεργάτιδάς τους στο πλαίσιο οργανωμένης επιχείρησης τις πρωινές ώρες χθες, στην ευρύτερη περιοχή του Κορδελιού.

Πρόκειται για ημεδαπές ηλικίας 48, 24 και 37 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για παράβαση του Νόμου Περί Εξαρτησιογόνων ουσιών.

Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, οι δύο πρώτες είχαν αναλάβει το ρόλο της παραλαβής, αποθήκευσης, εμπορίας και διακίνησης ποσοτήτων ηρωίνης, τα οποία απέκρυπταν σε οικία της 37χρονης.

Συγκεκριμένα, έπειτα από ενδελεχή έρευνα έγινε οργανωμένη αστυνομική επιχείρηση, κατά την οποία εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν οι τρεις γυναίκες, στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, ενώ σε έρευνα που έγινε στις οικίες τους, βρέθηκαν συνολικά και κατασχέθηκαν:

• 19 κιλά και 754 γραμμάρια ηρωίνης χωρισμένα σε 39 δέματα
• 7.215 ευρώ σχετιζόμενα με εμπορία ναρκωτικών ουσιών και
• 6 κινητά τηλέφωνα που χρησιμοποιούσαν για τις παράνομες συναλλαγές τους και τις μεταξύ τους συνεννοήσεις
• Υπολογιστής παλάμης (tablet)
• 3 τραπεζικά βιβλιάρια καταθέσεων και
• Πακέτα σύνδεσης κινητής τηλεφωνίας.

Σημειώνεται ότι, προκειμένου να αποφύγουν πιθανό έλεγχο από τις αστυνομικές Αρχές, είχαν εγκαταστήσει και θέσει σε λειτουργία σύστημα βιντεοεπιτήρησης που κατέγραφε εξωτερικά και περιμετρικά την οικία.

Κατασχέθηκαν τέλος δύο οχήματα που χρησιμοποιούνταν για την απόκρυψη και μεταφορά ποσοτήτων ναρκωτικών.

Οι συλληφθείσες, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους, θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης.

Πηγή: thestival.gr

Όλη η επικαιρότητα