Κόσμος

Γυναικολόγος αφαιρούσε τις μήτρες ασθενών του χωρίς να έχουν συναινέσει

Ακούστε το άρθρο

Aποτροπιασμό προκαλεί η ιστορία ενός γιατρού στη Βιρτζίνια των ΗΠΑ ο οποίος φέρεται να προχώρησε σε εκατοντάδες στειρώσεις και αφαιρέσεις μητρών (υστερεκτομές) από γυναίκες, οι οποίες δεν είχαν συναινέσει σε κάτι τόσο φρικτό.

Σύμφωνα με το liveaction.org 0 69χρονος γυναικολόγος την περίοδο 2014-2018 φέρεται να είχε κάνει πάνω από 500 επεμβάσεις σε κλινική που απευθύνεται σε αδύναμους οικονομικά πολίτες.

Σε μια περίπτωση, ο γυναικολόγος ισχυρίστηκε σε ασθενή του ότι  τα ανησυχητικά ευρήματα κατά τον ετήσιο ιατρικό έλεγχό της ήταν προειδοποιητικά καρκινικά κύτταρα και γι’ αυτό έπρεπε προέβη σε υστερεκτομή.

Σύμφωνα με τις αναφορές που επικαλούνται αμερικανικά ΜΜΕ παρόλο που η ασθενής επέλεξε μία διαφορετική μορφή θεραπείας, για μια ασθένεια που εν τέλει δεν είχε, ο γιατρός της αφαίρεσε τη μήτρα, ενώ κατά τη διάρκεια της επέμβασης της τρύπησε την ουροδόχο κύστη και προκλήθηκε σήψη.

Σε άλλη περίπτωση ο γυναικολόγος έκαψε το κάτω μέρος των σαλπίγγων γυναικών, με αποτέλεσμα η παθούσα να μην μπορέσει να κάνει παιδί. Πληροφορίες κάνουν λόγο πως ο γυναικολόγος είχε μπει και στο παρελθόν στο στόχαστρο των Αρχών, αφού και το 1982 είχε διαπιστωθεί ότι έκανε επεμβάσεις χωρίς λόγο. Του είχαν γίνει οκτώ μηνύσεις και το 1996 είχε ανακληθεί προσωρινά η άδειά του αφού καταδικάστηκε για φοροδιαφυγή.

Ο 69χρονος παραμένει προφυλακισμένος χωρίς τη δυνατότητα καταβολής εγγύησης, κατηγορούμενος για εγκλήματα κατά της υγείας.

via

Όλη η επικαιρότητα