Τεχνολογία

H Apple μπορεί να βρεθεί αντιμέτωπη με μηνύσεις

Ακούστε το άρθρο

Πριν λίγο καιρό, η Apple παραδέχθηκε πως επιβραδύνει σκοπίμως την απόδοση των τηλεφώνων της με σκοπό την προστασία της μπαταρίας τους και ζήτησε συγγνώμη για αυτό. Τώρα, όμως, ένας νέος γαλλικός οργανισμός κατέθεσε μήνυση κατά της εταιρείας.

Από την ημέρα αυτής της παραδοχής και μετά, η Apple αντιμετώπισε πλήθος μηνύσεων από Ηνωμένες Πολιτείες και Ισραήλ. Όμως, η δράση της οργάνωσης “Halte à l’Obsolescence Programmée” (HOP), που σημαίνει «Σταματήστε την προσχεδιασμένη επιβράδυνση» κατάφερε και ανέπτυξε σημαντικές πιθανότητες για καταθέσει μήνυση κατά του κολοσσού. 

Σε δήλωσή του ο HOP ανέφερε πως η εταιρεία παραβίασε το γαλλικό νόμο ο οποίος προβλέπει «η πρακτική της προβλεπόμενης απαξίωσης, δηλαδή την υιοθέτηση τεχνικών με τις οποίες ο κατασκευαστής ενός προϊόντος μειώνει σκόπιμα τη διάρκειά του ώστε να μειωθεί ο χρόνος ζωής του και ο καταναλωτής να αναγκαστεί να το αντικαταστήσει ταχύτερα».

«Τέτοιες πράξεις είναι μη αποδεκτές και δεν μπορούν να μείνουν ατιμώρητες. Είναι αποστολή μας να υπερασπιστούμε τους καταναλωτές».

smartphone 2688084 1920
Η ποινή που πιθανώς να ‘ρθει αντιμέτωπη η Apple είναι είτε δύο χρόνια φυλακής ή το πρόστιμο των 300.000 ευρώ, σύμφωνα με το γαλλικό οργανισμό. Οι εισαγγελείς πρέπει να αποφασίσουν εάν θα συνεχίσουν με την υπόθεση.

Η καταγγελία ονομάζει συγκεκριμένα την Apple της Γαλλίας. Η εταιρεία, από πλευράς της, δήλωσε πως «στόχος της είναι να χαρίσει στους καταναλωτές την καλύτερη εμπειρία, η οποία συμπεριλαμβάνει την απόδοση αλλά και τη μεγαλύτερη διάρκεια της μπαταρίας». Επιπλέον, ζήτησε δημοσίως συγγνώμη υποστηρίζοντας πως πρόκειται για μία παρεξήγηση σχετικά με «κάποιες αλλαγές που γίνονται».

Πηγή: cnn.gr

Όλη η επικαιρότητα