Εκλογές

H διάνοιξη της «στοιχειωμένης» Οδού Έλλης είναι γεγονός!

ellis.jpg
Ακούστε το άρθρο

Με μεθοδικότητα και στοχευμένες ενέργειες, με σχεδιασμό και πρόγραμμα, αντιμετωπίζουμε και δίνουμε λύσεις στα σοβαρά προβλήματα του δήμου μας.

Πετύχαμε και κάναμε πράξη αυτό που επί σειρά ετών φαινόταν ακατόρθωτο. Τα παλιά ακίνητα που εμπόδιζαν την διάνοιξη της οδού Έλλης στην Αμαλιάδα και την ουσιαστική  ένωση της πλατείας Δημοκρατίας με την κεντρική πλατεία Αγίου Αθανασίου, από χθες αποτελούν παρελθόν.

Η αδιάκοπη προσπάθειά μας και η επιμονή μας να δώσουμε λύση στο πρόβλημα που ταλάνιζε την πόλη από τότε που είναι καταγεγραμμένη η ιστορία της, απέφεραν καρπούς.

Με τη διάνοιξη του δρόμου δημιουργούνται οι προϋποθέσεις για την ανάπτυξη του άξονα της πόλης από νότο προς βορρά.

Γιάννης Λυμπέρης

«Η οδός Έλλης ήταν ένας δρόμος κλειστός από τότε που υπάρχει η πόλη. Μετά από μακροχρόνιες διαδικασίες, πετύχαμε να δώσουμε λύση σε αυτό το μεγάλο πρόβλημα.  Πρόκειται για ένα μεγάλο γεγονός για την πόλη, γιατί αυτά τα παλιά κτίρια που υπήρχαν στο σημείο, διέκοπταν επί της ουσίας την ένωση της πλατείας Ευαγγελιστρίας και της πλατεία Δημοκρατίας, με την κεντρική πλατεία Αγίου Αθανασίου, την πλατεία Αγίου Γεωργίου και την πλατεία Ανεμομύλου».

Η διάνοιξη της συγκεκριμένης οδού δεν συμβάλλει απλά στην κυκλοφοριακή ρύθμιση, αλλά σηματοδοτεί την ανάδειξη και ανάπτυξη του άξονα της εισόδου πόλης από τον Καρδαμά, την πλατεία Ευαγγελιστρίας, την πλατεία Δημοκρατίας, την πλατεία Αγίου Αθανασίου, την πλατεία Αγίου Γεωργίου και την πλατεία Ανεμομύλου.

Πρόκειται για τον κάθετο στη Σοχιά άξονα που διασχίζει την Αμαλιάδα από νότο προς βορρά και θα συμβάλλει στην ολοκλήρωση του σχεδίου  που έχουμε ξεκινήσει και υλοποιούμε, με την ανάπλαση και ανάδειξη ολόκληρης της πόλης.

Ανοίγουμε το δρόμο για την αναβάθμιση των πλατειών μας, μέσα από έτοιμες μελέτες που θα κάνουμε πράξη με την αξιοποίηση των κονδυλίων από το νέο ΕΣΠΑ και το Πράσινο Ταμείο.

Είναι ένα ακόμη βήμα που έρχεται να προστεθεί στο μεγάλο επίτευγμα  της  κύρωσης της πράξης εφαρμογής της επέκτασης του σχεδίου πόλης που απελευθερώνει την ανάπτυξη της. Ανοίγει πια το έδαφος για την υποβολή προς χρηματοδότηση του περιφερειακού δρόμου της Αμαλιάδας, που θα ενώσει το αθλητικό κέντρο, την είσοδο των ΤΕΙ, την είσοδο της νέας πτέρυγας του Νοσοκομείου, το νεόδμητο 2ο Λύκειο, το συγκρότημα των επαγγελματικών Λυκείων (ΕΠΑΛ) και το 1ο Λύκειο.

Εργαζόμαστε για μια σύγχρονη βιώσιμη πόλη και ένα δήμο πρότυπο στο Πανελλήνιο!

Όλη η επικαιρότητα