Ηλεία

H εορτή του Αγίου Διονυσίου του Αρεοπαγίτου και των Δικαστικών στον Πύργο

Ακούστε το άρθρο
Η εορτή του Προστάτου των Δικαστικών και Νομικών του Πύργου Αγίου Διονυσίου του Αρεοπαγίτου, εορτάστηκε με ιεροπρέπεια εις τον περικαλλή Μητροπολιτικό Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου Πύργου, με Δισαρχιερατική Θεία Λειτουργία υπό του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας κ.κ. Γερμανού και του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Ωλένης κ.κ. Αθανασίου, πλαισιούμενοι αμφότεροι από τους Ιερείς του Ναού π. Ηλία Παπαγγελή, π. Κωνσταντίνο Παπαδημητρίου, π. Χαράλαμπο Δέρβο και π. Ιωάννη Διαμαντόπουλο.

Στο τέλος της Αρχιερατικής Θείας Λειτουργία, ευλογήθηκαν οι προσφερόμενοι άρτοι εκ μέρους των Δικαστικών και του Δικηγορικού Συλλόγου Πύργου και ομίλησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ.κ. Γερμανός, για τον εορταζόμενο άγιο Διονύσιο τον Αρεοπαγίτη ο οποίος συγκαταλέγεται στους μεγάλους Πατέρες και Ιεράρχες της Ορθόδοξης Χριστιανικής Εκκλησίας μας, που καταγόταν από την πόλη των Αθηνών. Έζησε και μαρτύρησε τα χρόνια που Αυτοκράτορας ήταν ο Δομετιανός. Διακρίθηκε δε για την Φιλοσοφική του κατάρτιση και την βαθιά του πνευματική καλλιέργεια.

Ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε επίσης και εις το σπουδαίο έργο των Δικαστικών και Νομικών του Πύργου, οι οποίοι είναι οι υπερασπιστές και οι ερμηνευτές του Δικαίου και της Δικαιοσύνης. Όλοι άλλωστε γνωρίζουμε πόσο δύσκολο και ευθηνοφόρο είναι το έργο τους, στην τοπική μας κοινωνία έτσι ώστε να προφυλαχθούμε από κάθε ανομία, αδικία, πνευματική κατάπτωση και ηθική παρακμή…

Παράλληλα εορτάστηκε και η 38η επέτειος της χειροτονίας εις Επίσκοπον του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας κ.κ. Γερμανού, ο οποίος μέχρι σήμερα ακούραστα, νυχθημερόν και αγόγγυστα, επιτελεί ένα πλούσιο Κοινωνικό, Φιλανθρωπικό και Πνευματικό έργο, ενώ αποτελεί και αναπόσπαστο κομμάτι της νεώτερης ιστορίας της Ηλείας, δίνοντας διαρκείς μάχες για τον τόπο μας, καθώς στέκεται πάντα δίπλα στους ανήμπορους και αυτούς που είχαν ανάγκη.

Πρεσβ. Νικόλαος Κατσηδήμας.

Όλη η επικαιρότητα