Ηλεία Μεσσηνία

H επέκταση του «Καλό Νερό – Τσακώνα» στο σχέδιο των επεκτάσεων

Ακούστε το άρθρο

Οι Οδικές Μεταφορές παραμένουν το βαρύ χαρτί των υποδομών για τη χώρα. Περίπου 6 δισ. ευρώ σε έργα είτε είναι σε κατασκευή είτε προετοιμάζονται από το Υπουργείο Υποδομών και τον Υπουργό, Κώστα Καραμανλή.

Αυτό, παρά τη στροφή στα σιδηροδρομικά έργα που ομολογουμένως είχαν μείνει πολύ πίσω σε επίπεδο δημιουργίας ενός σύγχρονου δικτύου. Την παρούσα χρονική στιγμή αυτό που … καίει όλους τους Ηλείους είναι το έργο του αυτοκινητόδρομου Πάτρα-Πύργος, της φυσικής συνέχειας της Ολυμπίας Οδού. Προς το παρόν το έργο είναι παγωμένο λόγω της επιλογής του υπουργείου για αλλαγή του μοντέλου υλοποίησης. Πρόκειται για ένα σπουδαίο έργο που θα φέρει το δίκτυο αυτοκινητόδρομων βαθειά στην δυτική πλευρά της Πελοποννήσου βοηθώντας την τοπική οικονομία.

Ένα άλλο σημαντικό έργο που θα αναβαθμίσει την οδική σύνδεση της Ηλείας και έχει μπει στο τραπέζι των επεκτάσεων είναι το Καλό Νερό-Τσακώνα, που θα συντομέψει κατά πολύ την μετάβαση πολλών Ηλείων (κυρίως από Κρέστενα και Ζαχάρω) προς την εθνική οδό Κορίνθου – Καλαμάτας και φυσικά στην Αθήνα.

Πληροφορίες από ypodomes.com

Όλη η επικαιρότητα