Τεχνολογία

H Google κλείνει το μοναδικό εργοστάσιο smartphones

4ed4404321e49cdb3711c296c0f213ae.jpg
Ακούστε το άρθρο

Πρόκειται για εργοστάσιο της Motorola – Λειτούργησε μόλις για ένα χρόνο

Ρολά κατεβάζει το μοναδικό εργοστάσιο κατασκευής smartphones στις ΗΠΑ, μόλις ένα έτος μετά την έναρξη της λειτουργίας του, αφού η Google κλείνει τις εγκαταστάσεις της Motorola Mobility στο Fort Worth του Τέξας. Δυστυχώς, το παραγόμενο Moto X smartphone απέτυχε να προσελκύσει το αγοραστικό ενδιαφέρον του κόσμου. 

Το εργοστάσιο είχε ανοίξει τις πύλες του τον Μάιο του 2013, απασχολώντας 3.800 εργαζομένους, όμως οι κακές εμπορικές επιδώσεις του Moto X είχαν ως αποτέλεσμα την μείωση του προσωπικού στα 700 άτομα. 

Όταν το εργοστάσιο ξεκίνησε την παραγωγή, η Motorola είχε ανακοινώσει ότι ο στόχος της ήταν να καταρρίψει την κοινή άποψη ότι ένα smartphone κατασκευασμένο στις ΗΠΑ θα ήταν πολύ ακριβό. Όμως, το Moto X βγήκε αρχικά στην αγορά έναντι 600 δολαρίων, για να υποχωρήσει στα 399 δολάρια- τιμή όμως που δεν κάλυπτε το κόστος παραγωγής του.

Όπως έχει γίνει γνωστό από τις αρχές του χρόνου η Google έχει έρθει σε συμφωνία με την Lenovo για την πώληση της Motorola Mobility, έναντι 3.000.000.000 δισεκατομμυρίων δολαρίων. 

Από την πλευρά της η Motorola ανακοίνωσε ότι η παραγωγή του Moto X θα συνεχιστεί σε εργοστάσια στην Κίνα και την Βραζιλία.


Πηγή: protothema.gr

Όλη η επικαιρότητα