Εκλογές

H κατανομή των εδρών στο νέο δημοτικό συμβούλιο Ήλιδας

dimarxio.jpg
Ακούστε το άρθρο

Από 33 δημοτικούς συμβούλους αποτελείται το Δημοτικό Συμβούλιο του δήμου Ήλιδας και ο αριθμός των δημοτικών συμβούλων που θα εκλεγούν από κάθε παράταξη, θα οριστικοποιηθεί την ερχόμενη Κυριακή 25 Μαΐου, οπότε και θα υπάρξει το τελικό αποτέλεσμα των εκλογών.

 

Στην πρώτη κατανομή

Σύμφωνα με την πρώτη κατανομή εδρών, βάσει των ψήφων που έλαβε ο κάθε συνδυασμός την πρώτη Κυριακή των εκλογών, η παράταξη «ΗΛΙΔΑ-ΝΕΑ ΜΕΡΑ» του κ. Χρήστου Χριστοδουλόπουλου λαμβάνει οκτώ έδρες, εκ των οποίων οι δύο θα είναι από την περιφερειακή ενότητα της Πηνείας.

Η παράταξη «ΗΛΙΔΑ- ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ» του κ. Γιάννη Λυμπέρη, στην πρώτη κατανομή λαμβάνει έξι έδρες, εκ των οποίων οι δύο από την περιφερειακή ενότητα Πηνείας.

Στην πρώτη κατανομή η παράταξη «ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑ» του κ. Νίκου Διαμαντόπουλου καταλαμβάνει μία έδρα και εκλέγεται ο ίδιος.

Η παράταξη «Αριστερά στην Ήλιδα» του κ. Αναστάσιου Σμέρου καταλαμβάνει επίσης μία έδρα και εκλέγεται ο ίδιος.

Μία έδρα καταλαμβάνει και η παράταξη «Λαϊκή Συσπείρωση» του κ. Άγγελου Κολόσακα και εκλέγεται ο ίδιος.

 

Στη δεύτερη κατανομή

Στην δεύτερη κατανομή, μετά τη δεύτερη Κυριακή των εκλογών, εάν η παράταξη του κ. Χρήστου Χριστοδουλόπουλου είναι πρώτη, τότε στο νέο Δημοτικό Συμβούλιο θα λάβει επιπλέον 12 έδρες, 20 δηλαδή στο σύνολο. Η παράταξη του κ. Γιάννη Λυμπέρη θα λάβει επιπλέον 4 έδρες, δηλαδή 10 στο σύνολο και οι υπόλοιπες παρατάξεις από μία έδρα, αφού δεν αλλάζει κάτι. Οπότε, οι μέχρι τώρα σίγουροι εκλεγμένοι δημοτικοί σύμβουλοι είναι ο κ. Νίκος Διαμαντόπουλος, ο κ. Αναστάσιος Σμέρος και ο κ. Άγγελος Κολόσακας.

Εάν στις επαναληπτικές εκλογές της Κυριακής έρθει πρώτη η παράταξη του κ. Γιάννη Λυμπέρη, τότε η παράταξή του θα λάβει 14 επιπλέον 14 έδρες, δηλαδή 20 στο σύνολο και η παράταξη του κ. Χρήστου Χριστοδουλόπουλου θα λάβει επιπλέον 2, δηλαδή 10 στο σύνολο.

Το ποιο από τα σενάρια θα ισχύσει στη Β’ κατανομή, θα οριστικοποιηθεί μετά το πέρας των επαναληπτικών εκλογών.

Μαρία Καραμπάτση

(karabatsimaro@yahoo.gr)

 

Όλη η επικαιρότητα