Life

H κοπέλα που έχασε 78 κιλά χάρη σε μία εφαρμογή στο κινητό

Ακούστε το άρθρο

“Impossible Is Nothing”, έλεγε πριν από αρκετά χρόνια η Nike μέσα από ένα εκ των πιο εμπνευσμένων, εμπνευστικών και εύστοχων μότο που κυκλοφόρησαν ποτέ στην ιστορία της παγκόσμιας διαφήμισης και είναι σίγουρα ωραίο το να συναντάς στην πραγματική ζωή περιπτώσεις που κάνουν την συγκεκριμένη ατάκα πέρα για πέρα αληθινή.

Όπως για παράδειγμα συνέβη στην περίπτωση της 24χρονης Tζάσμιν Νόρμαν, η οποία έδειξε με το πείσμα της σε όλους ότι αν θέλεις όσο τίποτα να πετύχεις τον στόχο σου τότε μπορείς να τα καταφέρεις όσα κι αν είναι τα εμπόδια που θα συναντήσεις στον δρόμο σου.

Η – καθόλου εύκολη – ιστορία ζωής της Τζάσμιν πάει ως εξής: Σε ηλικία μόλις 11 ετών διαγνώστηκε με υποθυρεοειδισμό, ένα σοβαρό πρόβλημα που επηρεάζει το μεταβολισμό και το οποίο είχε σαν αποτέλεσμα να πάρει σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα πάρα πολύ βάρος. Στην εφηβεία της, ούτε λίγο ούτε πολύ έφτασε να ζυγίζει μέχρι και 140 κιλά, ενώ πλέον είχε εγκαταλείψει πλήρως την ιδέα του να αδυνατίσει και επέλεγε πάντα την εύκολη λύση που δεν ήταν άλλη από την κατανάλωση γλυκών και φαστ φουντ.

Η ίδια εξομολογείται στην Αυστραλέζικη έκδοση της Daily Mail: «Άρχισα να μεγαλώνω και να μεγαλώνω και τα επίπεδα του θυρεοειδή δεν παρέμεναν ποτέ αρκετά σταθερά. Ηθελα να βγω έξω και να καταναλώσω ότι τζανκ φουντ υπήρχε, όπως κάθε έφηβηος.».

Η εφαρμογή ΜyFitnessPal άλλαξε εντελώς τη ζωή της 24χρονη Τζάσμιν

Στην πορεία η Νόρμαν έκανε κάποιες προσπάθειες να χάσει βάρος, ακολουθώντας διάφορες δίαιτες, τις οποίες στη συνέχεια εγκατέλειπε αφού έχανε το κουράγιο της πάρα πολύ γρήγορα. Παράλληλα, η εξωτερική της εμφάνιση είχε σαν αποτέλεσμα να να χάσει την αυτοεκτίμηση της και να αρχίσει να κρύβει με κάθε τρόπο το σώμα της, φορώντας υπερμεγέθη πουκάμισα, πουλόβερ και παντελόνια ακόμα και το καλοκαίρι.

Χρειάστηκε ένα δυνατό ταρακούνημα, από αυτά που χρειάζεται ίσως ο καθένας από εμάς προκειμένου να αλλάξει δραστικά αυτά που δεν του αρέσουν στη ζωή του, για να πάρει η Τζάσμιν την απόφαση ότι η κατάσταση που βίωνε δεν γινόταν με τίποτα να συνεχιστεί. Ένας χωρισμός από τον σύντροφο της αλλά και μία ληστεία που την τρόμαξε υπερβολικά ήταν οι δύο αιτίες που την ώθησαν να ξεκινήσει μία πιο ουσιαστική προσπάθεια να χάσει πολλά (πάρα πολλά όμως) κιλά.

Όπως δηλώνει πλέον η ίδια συνειδητοποίησε ότι το μόνο πράγμα που μπορούμε πραγματικά να ελέγξουμε σε αυτή τη ζωή είναι ο ίδιος ο εαυτός μας και η εικόνα μας. Έτσι αποφάσισε να γίνει μέλος της εφαρμογής MyFitnessPal και άρχισε να παρακολουθεί οτιδήποτε έτρωγε, μειώνοντας τις θερμίδες καθημερινά στις 1200. Εβαλε τη γυμναστική στην καθημερινότητα της κι έκανε πεζοπορία με φίλους.

Αν και δυσκολεύτηκε αρκετά τους πρώτους πέντε μήνες, η γνωριμία της με τον τωρινό της σύντροφο την παρακίνησε ακόμα περισσότερο.

Τα πρώτα της 50 κιλά τα έχασε μέσα σε διάστημα οκτώ μηνών το 2014, κάτι που φάνταζε ακατόρθωτο για ένα κορίτσι που κατανάλωνε ένα κιλό παγωτό στο καθισιό.

Τώρα βρίσκεται στα 78 κιλά και έχει «πιάσει» το στόχο της, όμως αντιμετωπίζει ένα νέο πρόβλημα: το δέρμα της είναι πια υπερβολικά χαλαρό.

«Δεν διαθέτω την κλασική σιλουέτα που θα μπορούσε να φορέσει άνετα ένα μπικίνι και να νιώσω υπερήφανη για αυτό. Φροντίζω να κρατάω συγκεκριμένη στάση σώματος ώστε το δέρμα μου να μην φαίνεται χαλαρό ή να μην κρέμεται», εξηγεί.

Η Τζάσμιν ξόδεψε περίπου 7.500 ευρώ για χειρουργική επέμβαση βελτίωσης της κατάστασης αυτής, αλλά το αποτέλεσμα δεν ήταν τέλειο.

Τώρα προσπαθεί να συγκεντρώσει χρήματα για μια νέα πλαστική που όπως λέει, θα τη βοηθήσει να νιώσει ξανά νέα και να μπορέσει να αναδείξει το σώμα της.

Η 24χρονη κοπέλα αποκαλύπτει ότι κάθε φορά που βλέπει τον δείκτη της ζυγαριάς να ανεβαίνει λιγάκι αγχώνεται ακόμα και σήμερα. Ωστόσο είναι πραγματικά ευτυχισμένη που πια μπορεί να χαρεί κι αυτή δραστηριότητας όπως είναι το skydiving και κυρίως να εμπνεύσει κι άλλους ανθρώπους να καταφέρουν αυτό που κατάφερε εκείνη. Το ανέφικτο.

Αν και εξακολουθεί να αγχώνεται για το βάρος νιώθει ευγνωμοσύνη για όσα έχει καταφέρει μέχρι σήμερα

Πηγή: womantoc.gr 

Όλη η επικαιρότητα