Media

H Λαίδη που άφησε όλη την περιουσία της σε ίδρυμα για άστεγους

Ακούστε το άρθρο

Η ζωή της θυμίζει σίριαλ με συγκινητική της όμως κατάληξη, αφού θα προσφέρει ανακούφιση σε εκείνους που πραγματικά την έχουν ανάγκη. Βρέθηκε νεκρή στο σπίτι της τον περασμένο Σεπτέμβριο, και λίγο αργότερα η κόρη τής Λαίδη Βερόνικα Λούκαν αποκάλυψε ότι η μητέρα της άφησε όλη την περιουσία της, το ύψος της οποίας δεν αποκαλύφθηκε, σε φιλανθρωπική οργάνωση.

Η σύζυγος του διαβόητου βρετανού αριστοκράτη Λόρδου Λούκαν, ο οποίος εξαφανίστηκε ενώ ήταν βασικός ύποπτος για τη δολοφονία της νταντάς της οικογένειάς του, άφησε σημαντικό ποσό σε ίδρυμα για άστεγους, σε μια περίοδο που όλο και περισσότεροι μένουν χωρίς στέγης στη Βρετανία.

Η Λαίδη Βερόνικα Λούκαν είχε αποξενωθεί από τον σύζυγό της την εποχή που δολοφονήθηκε η νταντά Σάντρα Ρίβετ, το 1974. Από το γάμο της με τον Τζον Μπίνγκαμ, 7ο Κόμη του Λούκαν, είχε αποκτήσει τρία παιδιά.

«Σε μια περίοδο που περισσότεροι από 300.000 άνθρωποι στη Βρετανία έχουν μείνει χωρίς σπίτι, είμαστε απίστευτα ευγνώμονες για την υποστήριξη που λαμβάνουμε. Τα έσοδα από την περιουσία της Λαίδης Λούκαν θα βοηθήσουν το Shelter (σ.σ. Καταφύγιο) να συνεχίζει τον αγώνα του», είπεεκπρόσωπος της βρετανικής φιλανθρωπικής οργάνωσης.

Σύμφωνα με την οργάνωση αυτή, στα τέλη του 2017 ο αριθμός των αστέγων στη Βρετανία είχε αυξηθεί κατά 13.000 μέσα σε έναν χρόνο.

Υποστηρίζει ότι ένας στους 200 ανθρώπους στην Αγγλία είναι άστεγος.

Ο Λόρδος Λούκαν εξαφανίστηκε λίγες ώρες αφότου η Σάντρα Ρίβετ βρέθηκε νεκρή, ξυλοκοπημένη μέχρι θανάτου, μέσα στο σπίτι του, στο κεντρικό Λονδίνο.

Το αυτοκίνητό του εντοπίστηκε αργότερα στη νότια Αγγλία και μέσα βρέθηκε ένας μολυβδοσωλήνας.

Η αστυνομία υποψιαζόταν ότι ο αριστοκράτης μπέρδεψε την νταντά με τη γυναίκα του η οποία δέχτηκε επίσης επίθεση αλλά κατάφερε να διαφύγει, έτρεξε σε μια γειτονική παμπ και, αιμόφυρτη, κάλεσε την αστυνομία. Αργότερα κατονόμασε ως δράστη τον σύζυγό της.

Πηγή: in.gr

Όλη η επικαιρότητα