Μετά το duckface το οποίο στοίχειωσε τα social media μας για πραγματικά πολύ περισσότερο χρονικό διάστημα από όσο μπορούσαμε να αντέξουμε, το fish gape και τη bambi pose, μια νέα τάση έρχεται για το πως θα ποζάρουν οι instagrammers στις φωτογραφίες τους.
Πρόκειται για το shmile το οποίο αν μη τι άλλο δεν είναι καθόλου μπλαζέ, σέξι ή αισθησιακό όπως όλα τα προηγούμενα, αλλά μάλλον χαρωπό, παιχνιδιάρικο και χαριτωμένο. Το νέο trend λοιπόν επικεντρώνεται στην ευτυχία και όχι στο sexiness.
excited jennifer lawrence GIF
Πως πρέπει να ποζάρει κανείς όμως για να πετύχει το shmile; Αρχικά όμως να απαντήσουμε στο πως προκύπτει αυτή τη λέξη: To shmile λοιπον- το οποίο ουσιαστικά σημαίνει “χαμογελάω με τα μάτια κλειστά” προέρχεται όταν πάρει κανείς από το shut eyes το ‘sh’ και το ‘mile’ από το smile. Κουνάμε αυτά τα δυο στο shhhhhaker και το αποτέλεσμα είναι ένα πρόσωπο που χαμογελάει  με κλειστά μάτια και δείχνοντας τα δόντια του. Αυτή θα είναι σύμφωνα με τη Daily Mail η πιο δημοφιλής πόζα του Instagram για το 2019.
Kαι προσοχή, δεν έχει καμία απολύτως σχέση με το ‘smising’ το οποίο εισήγαγε στο λεξιλόγιό μας η Tyra Banks στο America’s Next Top Model που σημαίνει “χαμογελάω με τα μάτια” για τον απλούστατο λόγο ότι τα μάτια στο shmile είναι κλειστά. Για ποιο λόγο όμως να κλείσουμε τα μάτια μας όταν μπορούμε απλώς να χαμογελάσουμε πλατιά;
To shmile εκπροσωπεί κάτι εντελώς διαφορετικό: Ουσιαστικά θέλει να δείξει ότι είσαι εντελώς cool, ότι η ζωή σου είναι υπέροχη και βιώνεις μια στιγμή υπέρτατης ευτυχίας.
Για τους λόγους αυτούς δεν έχεις κανέναν απολύτως λόγο να είναι τα μάτια σου ανοιχτά αφού βιώνεις εκείνη τη στιγμή όλα όσα έχεις ονειρευτεί. Το shmile είναι το πρόσωπο που παίρνει κανείς όταν αισθάνεται extra coolness.