Περίεργα

H παρωδία του «Hello» του Λάιονελ Ρίτσι είναι το πιο αστείο βίντεο της χρονιάς (VIDEO)

h_parodia_toy_hello_toy_laionel_ritsi_einai_to_pio_asteio_vinteo_tis_hronias.jpg
Ακούστε το άρθρο

Οι σημερινοί τριαντάρηδες και σαραντάρηδες όχι απλώς το ξέρουν, αλλά ίσως και να το έχουν χορέψει σε κάποιο από τα σχολικά πάρτι της δεκαετίας του 1980.

Το Hello του Λάιονελ Ρίτσι δεν είναι απλώς ένα από τα πιο γνωστά «μπλουζ» κομμάτια των ‘80s, αλλά επίσης κι ένα από τα ελάχιστα που ακούγονται μέχρι σήμερα με την ίδια (ίσως και μεγαλύτερη) συχνότητα από τα διάφορα ραδιόφωνα.

Η μουσική υστεροφημία του τραγουδιού οφείλεται κατά πρώτον στο ότι πρόκειται για ένα από τα σημαντικότερα δείγματα ερωτικής μπαλάντας της εποχής εκείνης, με όλη τη σοβαροφάνεια και την τεχνικολόρ εικονογραφία της εποχής, αλλά κι ένα θρυλικό βιντεοκλίπ να το συνοδεύει.

Αλλά κι επίσης στο γεγονός πως ο δημιουργός του, ο Λάιονελ Ρίτσι, ουδέποτε το πήρε… πολύ στα σοβαρά, δεχόμενος μέχρι και παρωδίες σε ένα από τα πιο εμπορικά και γνωστά του τραγούδια.

Ο κωμικός Τζίμι Φάλον, που όπως έχει πει είναι και ο ίδιος «παιδί της δεκαετίας του 1980», αποφάσισε να κάνει μια διασκευή-παρωδία στο Hello με τη συμμετοχή μάλιστα του ίδιου του Ρίτσι, ο οποίος αυτοσαρκάζεται.

Το αποτέλεσμα είναι ξεκαρδιστικό, σε σημείο που ο Φάλον και ο Ρίτσι σε κάποιο σημείο δεν αντέχουν και παρά λίγο να βάλουν τα γέλια, αλλά τελικά συγκρατούνται.

Δείτε εδώ την διασκευή-παρωδία, με τον Φάλον να υποδύεται τον Ρίτσι:

Κι εδώ το αυθεντικό τραγούδι από το μακρινό 1984:

Όλη η επικαιρότητα