Τεχνολογία

H Volkswagen αποχαιρετά το Beetle (vid)

Ακούστε το άρθρο

Με την παραγωγή του VW Beetle να κλείνει οριστικά (το τελευταίο μοντέλο βγήκε από τη γραμμή συναρμολόγησης τον Ιούλιο) η Volkswagen αποτίνει φόρο τιμής στο ιστορικό μοντέλο με ένα animated φιλμ αρκετά φορτισμένο. Το video κινουμένων σχεδίων έκανε πρεμιέρα στο πρωτοχρονιάτικο show: Dick Clark’s New Year’s Rockin’ Eve with Ryan Seacrest 2020, του ABC.

Με τίτλο: «Το τελευταίο μίλι» το σύντομο video ακολουθεί ένα νεαρό αγόρι και τα μεγάλα ορόσημα ζωής του. Ξεκινά με τον πατέρα του νεαρού αγοριού να φέρνει το Beetle σπίτι για πρώτη φορά. Σύντομα, το παιδί μαθαίνει να οδηγεί και τελικά παίρνει στην κατοχή του το αυτοκίνητο. Το αγόρι, γίνεται νεαρός άνδρας, ερωτεύεται, ξεκινά μια οικογένεια και παρακολουθεί την κόρη του – και την οικογένεια να μεγαλώνει – μέχρι που γίνεται ένας ηλικιωμένος κύριος και το «Σκαθάρι» πετά στον ουρανό. Το σύντομο φιλμ έχει την μουσική επένδυση του «Let It Be» των Beatles, το οποίο εκτελεί η Χορωδία Νέων «Pro Musica».

Ένα VW Beetle του 1966 ξαναγεννιέται…

Το εικονικό όχημα, το οποίο… απογειώθηκε σε πωλήσεις και έγινε διάσημο στις ΗΠΑ από την ταινία «Herbie the Love Bug» σταμάτησε να παράγεται το 2003, παρόλο που η αυτοκινητοβιομηχανία είχε παρουσιάσει το σύγχρονο μοντέλο (New Beetle) πέντε χρόνια πριν. Το 2011, η VW ανανέωσε το σχέδιο του Beetle, διατηρώντας την στρογγυλεμένη του οροφή, αλλά με πιο coupe χαρακτηριστικά. Αυτό το μοντέλο ήταν το τελευταίο. Η μικρή ταινία κλείνει με το βλέμμα προς το ηλεκτρικό μέλλον των μοντέλων ID της VW.

Ένα VW Beetle με κινητήρα Subaru J20 (vid)

Ενδιαφέρουσα λεπτομέρεια: Δείτε στο πλήθος τους: Ren McCormack (τον υποδύθηκε ο Kevin Bacon στο φιλμ Footloose όπου οδηγούσε ένα Beetle), τον Andy Warhol (χρησιμοποίησε το VW στα έργα του) και τον Andy Cohen, ο οποίος ήταν ο δημιουργός της τελευταίας διαφημιστικής καμπάνιας του.

via

Όλη η επικαιρότητα