Αρθρογραφία

Χαίρε…. Καίσαρ!!!

mallios_2_0_0_0_3_0_0.jpg
Ακούστε το άρθρο

Ενδιαφέροντα στοιχεία ανακοινώθηκαν από το Υπουργείο Εργασίας ,σχετικά με τα επιδόματα Πρόνοιας,από την άποψη ότι στο σύνολο των 165 χιλιάδων δικαιούχων,υπάρχουν  49 χιλιάδες συνταξιούχοι,1500 μεγαλοσυνταξιούχοι με σύνταξη άνω των 2 χιλ.ευρώ και 769 νεκροί.

Διαπιστώνουμε λοιπόν ότι μετά από τρία χρόνια ελέγχων ,υπολογισμών και λογαριασμών,ακόμη το ταλαίπωρο Ελληνικό Δημόσιο,δεν μπορεί να ξεκαθαρίσει και να ανακοινώσει σοβαρά πλέον ,ένα και μοναδικό αριθμό πραγματικών δικαιούχων,χωρίς  μαϊμούδες,δράκους και φαντάσματα.

Εκτός από τα ερωτηματικά που παραμένουν αναπάντητα για τους συνταξιούχους,τους μεγαλοσυνταξιούχους ,αλλά κυρίως για τους νεκρούς ,που λαμβάνουν προνοιακά επιδόματα,ιδιαίτερη σημασία θα είχε αν είχε γίνει έλεγχος νομιμότητας λήψης του επιδόματος για όλους τους λεγόμενους δικαιούχους.

Επί αυτού δεν έγινε ούτε τελευταία,ούτε ποτέ καμμία ανακοίνωση ,παρότι στο παρελθόν δημοσιοποιήθηκαν ,κυρίως από δημοσιογραφικές έρευνες ,περιπτώσεις  μαϊμούδων δικαιούχων με πλαστά δικαιολογητικά,τα οποία νομιμοποιήθηκαν από τις αρμόδιες επιτροπές κρίσης  και χορηγήθηκαν τα επιδόματα.

Δυστυχώς ,παρά τις δύσκολες καταστάσεις που βιώνουμε σχεδόν όλοι,είναι και κάποιοι που κινούνται στα περιθώρια των νόμων και της νομιμότητας ,λαμβάνοντας το πενιχρό μεν,παράνομο δε,βοήθημα της πρόνοιας,οι ίδιοι πιθανόν λαμβάνουν παρόμοιο βοήθημα από την εκκλησία και  όσοι βρίσκονται στην επαρχία,διακινούν και χωρίς παραστατικά τα αγροτικά τους προϊόντα,λαμβάνοντας παράλληλα και την ανάλογη επιδότηση,υπάγονται και στο μειωμένο τιμολόγια της ΔΕΗ και μπορεί να παίρνουν και διάφορα άλλα βοηθήματα από διάφορους φορείς και συλλόγους.

Εχει δημιουργηθεί λοιπόν μέσα στην κοινωνία ,ένα ιδιαίτερα ξεχωριστό τμήμα ανθρώπων,που διαβιούν ασφαλώς κάτω,μάλιστα δε και πολύ κάτω ,από τα όρια της φτώχιας,όπως προσδιορίζεται από την πολιτεία,ανθρώπων που χρήζουν βοήθειας και στήριξης,αλλά με καθαρούς όρους και κανόνες και όχι με  μαϊμουδίστικες τακτικές και πρακτικές,στις οποίες η πολιτεία,φαίνεται πως έχει ιδιαίτερες ικανότητες.

Εχουν συνηθίσει οι αρμόδιοι κρατικοί υπάλληλοι,να μην  κάνουν σωστά την δουλειά τους,να αφήνουν παράθυρα και φεγγίτες για παρανομίες,παρατυπίες  και βέβαια βολεύεται η πολιτική ηγεσία ,η οποία και με αυτές τις διάτρητες μεθόδους επιδίδεται στην αρπαγή ψήφων,για την διατήρησή της στα κέντρα λήψης αποφάσεων και στην νομή της εξουσίας.

Από την άλλη μεριά,αυτό το ψευτοβολεμένο τμήμα της κοινωνίας,όχι μόνο των  επιδομάτων της Πρόνοιας,αλλά όλων των  βοηθημάτων,των αφορολόγητων,των απυρόβλητων κλπ, σιωπά,αποφεύγει ,δεν ακούει,δεν βλέπει ,δεν καταλαβαίνει και δεν ασχολείται με τίποτα,και φαίνεται σαν να μην βιώνει ούτε την οικονομική και πολιτική κρίση που πλέον είναι κυρίαρχο στοιχεία στην καθημερινότητά μας.

Εχει ήδη κατασκευασθεί  ο στρατός της σιωπής, της αποφυγής ,των κλακαδόρων,των θεατών και χειροκροτητών της αρένας,όπου σφαγιάζονται τα θύματα της τέρψις και αγαλίασης του καίσαρα και της αυλής του ,κόντρα στην αγωνία των ιθαγενών και υπηκόων της χώρας, για ανάκαμψη και επάνοδο στην ομαλότητα.

Δημήτρης Μάλλιος

Όλη η επικαιρότητα