Χάκερ στις ΗΠΑ εκβίαζε δεκάδες γυναίκες για να γδύνονται μπροστά του online

16903_ph1.jpg

Κάθειρξη έως και 105 ετών αντιμετωπίζει ένας Αμερικανός που κατηγορείται ότι υπέκλεψε προσωπικές φωτογραφίες από 350 γυναίκες και τις εκβίασε για να γδυθούν μπροστά του μέσω διαδικτυακής κάμερας.

Όπως ανακοίνωσε το FBI, ο Κάρεν Καζάριαν, 27 ετών και κάτοικος της Καλιφόρνια, παραβίαζε τους λογαριασμούς των θυμάτων του στο Facebook, το Skype και το ηλεκτρονικό τους ταχυδρομείο. Υπέκλεπτε στη συνέχεια πληροφορίες για τις γυναίκες, καθώς και ημίγυμνες και γυμνές φωτογραφίες τους, και μάλιστα άλλαζε τον κωδικό του λογαριασμού για να εμποδίσει την πρόσβασή τους.

Σύμφωνα με τις αρχές, ο Καζάριαν εμφανιζόταν αργότερα ως φίλη των γυναικών που παρακολουθούσε και τους ζητούσε να επικοινωνήσουν μέσω βιντεοκλήσης στο Skype για να τις δει να γδύνονται.

Αν το θύμα αρνιόταν, ο Καζάριαν απειλούσε να δημοσιοποιήσει τις προσωπικές φωτογραφίας, όπως φέρεται να έκανε πράγματι σε κάποιες περιπτώσεις.

Ο Καζάριαν κατηγορείται τώρα για 15 περιπτώσεις εισβολής σε ηλεκτρονικό υπολογιστή και για 15 περιπτώσεις πλαστοπροσωπίας.

Πηγή: www.in.gr