Τεχνολογία

Χάκερς “χτυπούν” το Παγκόσμιο Κύπελλο της Βραζιλίας

anonymous.jpg
Ακούστε το άρθρο

Οι Anonymous, οι πιο γνωστοί χάκερς σε ολόκληρο τον κόσμο, πιστεύεται ότι “επιτέθηκαν” σε διάφορες ιστοσελίδες σχετικές με το Παγκόσμιο Κύπελλο καθώς και την Τράπεζα της Βραζιλίας και την στρατιωτική αστυνομία.

Οι αυτοαποκαλούμενοι “ακτιβιστές” που ισχυρίζονται ότι εισβάλλουν στις ιστοσελίδες πάντα υποκινούμενοι από “ηθικά κίνητα” ξεκίνησαν μία εκστρατεία που ονομάζεται “Tangodown” ή “ophackingcup” στο Twitter.

Οι Ανώνυμοι θεωρήθηκαν υπεύθυνοι για την εισβολή στην ιστοσελίδα της Τράπεζας της Βραζιλίας, την ιστοσελίδα της στρατιωτικής αστυνομίας και των μυστικών υπηρεσιών. Ακόμα, φαίνεται να έχουν εισβάλλει και σε sites σχετικά με την κυβέρνηση και ορισμένα που αφορούν χορηγούς του Κυπέλλου.

Οι hackers φαίνεται να χρησιμοποίησαν την γνωστή τους μέθοδο , η οποία βομβαρδίζει τον κεντρικό server δημιουργώντας έντονη επισκεψιμότητα με αποτέλεσμα να “παίφτει το σύστημα” και να καταρρέει η ιστοσελίδα.

Μια ομάδα χάκερ που αυτοαποκαλείται “XhackerTN”, εισέβαλε στην αρχική σελίδα ενός site που συνδεόταν με την τράπεζα, αναρτώντας μια φωτογραφία από μια διαμαρτυρία στη Βραζιλία ενάντια στο τουρνουά με κατηγορίες εναντίον της Fifa, της διοργανώτριας του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Τα χρήματα και η διαφθορά καταστρέφουν τον κόσμο, οι διεφθαρμένοι πολιτικοί προδίδουν τον εργάτη, απομυζούν τα χρήματά μας και μας συμπεριφέρονται σαν πρόβατα και εμείς έχουμε πλέον κουραστεί από το να ακούμε υποσχέσεις που ξέρουμε ότι δεν θα κρατήσουν,” αναγράφει το site ισχυριζόμενο ότι οι απόψεις είναι από την “Φωνή του βραζιλιάνικου λαού”.

Το Παγκόσμιο Κύπελλο, το οποίο ξεκινά σήμερα, έχει προκαλέσει τεράστιες λαϊκές αντιδράσεις στη Βραζιλία, καθώς το κόστος έχει εκτοξευθεί και η καταστολή της αστυνομίας έχει προκαλέσει ανεπιθύμητες συνέπειες, όπως την στρατολόγηση μικρών παιδιών στο εμπόριο των ναρκωτικών.

Πηγή: newmoney.gr

Όλη η επικαιρότητα