Αρθρογραφία

Χαμένες ελπίδες και όνειρα

ypallhloi_533_355.jpg
Ακούστε το άρθρο

Διανύουμε τον τρίτο χρόνο εν μέσω βαθιάς και σκληρής πολιτικής κρίσης, με επακόλουθο βέβαια την οικονομική -για κάποιες κοινωνικές ομάδες ασφαλώς και ισως τις περισσότερες και παράλληλα- βιώνουμε το απόλυτο χάος ενός ξεχαρβαλωμένου κράτους και μιας Δημόσιας Διοίκησης ευρισκομένης σε πλήρη σύγχυση.

Επί τρία τουλάχιστον χρόνια ακούμε για απογραφές υπαλλήλων του Δημοσίου, για απολύσεις μάλιστα τελευταία, για διαθεσιμότητα και όπως αλλιώς μπορεί να ονοματίζουν τις διάφορες παρεμβάσεις, για να καμουφλάρονται μάλιστα και να υπεκφέυγουν από τους κηδεμόνες αλλά και από τον κόσμο.

Έτσι λοιπόν προχωρούν με πλάγιους, αδόκιμους και ηλίθιους τρόπους σε απολύσεις, όπως λένε, καθηγητών, δασκάλων, γιατρών και λοιπών που εργάζονται σε ευαίσθητους τομείς, καταργώντας τις θέσεις, ενώ υπάρχουν εκατοντάδες χιλιάδες υπεράριθμοι σε άλλες υπηρεσίες της κεντρικής διοίκησης και της αυτοδιοίκησης, όπως επίσης και χιλιάδες άλλοι βολεμένοι στο Δημόσιο με πλαστά και ψεύτικα πιστοποιητικά.

Και ακόμη υπάρχουν στο Ελληνικό Δημόσιο συμβασιούχοι των οποίων οι συμβάσεις έχουν λήξει αλλά συνεχίζουν να εργάζονται, να αμείβονται και να πληρώνουν τα κορόιδα, όσοι πληρώνουν βέβαια και όσοι δεν αποκρύπτουν τα εισοδήματά τους.

Αντί λοιπόν οι φωστήρες της πολιτικής και της διοίκησης να «βάλουν χέρι» στους παράνομους, στους υπεράριθμους, στις μαϊμούδες και στους πλαστούς, ψάχνουν δήθεν να κοροϊδέψουν την τρόικα και όσους πληρώνουμε τα σπασμένα με δήθεν απολύσεις, αφού ουσιαστικά τους μεταφέρουν από τη μία υπηρεσία στην άλλη.

Και ακόμη, ενώ θα μπορούσαν να προωθήσουν πρόωρη και υποχρεωτική ίσως συνταξιοδότηση όσων βρίσκονται ήδη στα πρόθυρα συνταξιοδότησης, δεν το πράττουν – άγνωστο για ποιους λόγους και παρότι είναι δοκιμασμένη και πετυχημένη μέθοδος στις Τράπεζες και στις ΔΕΚΟ.

Επιμένουν λοιπόν οι συγκυβερνήτες και οι διοικούντες τη Δημόσια Διοίκηση να μην ακουμπούν το πρόβλημα της κακοδαιμονίας του Ελληνικού Δημοσίου να το τροφοδοτούν με ψεύτικα δεδομένα και όπως είναι φυσικό, να παράγονται ψεύτικα και απαράδεκτα αποτελέσματα, με τη συνδρομή βέβαια της αχαλίνωτης γραφειοκρατίας, η οποία είναι πλέον το εθνικό σπόρ της πλειοψηφίας των απασχολουμένων στο Δημόσιο.

Και από την άλλη μεριά εμφανίζεται η αντιπολίτευση υπέρμαχος και προστάτης αυτού του ξεχαρβαλωμένου, αντιπαραγωγικού και αντιοικονομικού κράτους, με υποσχέσεις διορισμών, μετακινήσεων και γενικώτερα αύξησης του κράτους παρότι το μέγεθός του ξεπερνά κατά πολύ όλα τα στάνταρ διεθνώς.

Τι απομένει λοιπόν εν μέσω τέτοιας κατάστασης και με τη σύγχυση που επικρατεί σε όλους τους τομείς και στις δράσεις, μήπως προοπτικές, όνειρα και ελπίδες, μάλλον όχι, απ’ ό,τι δείχνουν όλες οι μετρήσεις και τούτο είναι ό,τι χειρότερο και μη αναμενόμενο, γιατί πάντα τα όνειρα γεννούν ελπίδες και οι ελπίδες προοπτικές ανοικτών δρόμων και προόδου.

Εμείς φαίνεται τα χάσαμε όλα και φυσικά έχουμε τις κύριες ευθύνες με τις άτολμες επιλογές που κάνουμε ξοδεύοντας την ψήφο μας με επιλογές ρουσφετιού και υπηρετώντας το κατάπτυστο «κατόπιν ενεργειών μου».-

Tου Δημήτρη Μάλλιου epimall@yahoo.gr

Όλη η επικαιρότητα