Εκπαίδευση

Χαμόγελα και δάκρυα επιτυχίας για τους 848 επιτυχόντες…

013.jpg
Ακούστε το άρθρο

Τέλος αγωνίας για τους 1.225 Ηλείους υποψηφίους και τις οικογένειές τους καθώς χθες το πρωί δόθηκαν στη δημοσιότητα από το Υπουργείο Παιδείας οι βάσεις εισαγωγής των υποψηφίων στις σχολές των ΑΕΙ και ΤΕΙ της χώρας. Οι  καταστάσεις με τα ονόματα των επιτυχόντων εστάλησαν ηλεκτρονικά στην Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και από εκεί στα σχολεία, όπου και αναρτήθηκαν για την ενημέρωση των υποψηφίων.

   Οι περισσότεροι υποψήφιοι από την Ηλεία δέχθηκαν τα αποτελέσματα με χαμόγελo, αφού η πτώση των βάσεων τους έδωσε το «εισιτήριο» για την εισαγωγή τους σε σχολές της προτίμησής τους, έστω κι αν η αρχική τους βαθμολογία – τον περασμένο Ιούνιο – ήταν χαμηλότερη από την αναμενόμενη, λόγω και της μεγάλης δυσκολίας των θεμάτων των Πανελλαδικών. Ειδικότερα, από τους 1.225 συνολικά υποψήφιους των Γενικών και Επαγγελματικών Λυκείων, οι 848 πέτυχαν την εισαγωγή τους στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση. Από αυτούς, οι 566 μπαίνουν σε ΑΕΙ και οι 282 σε ΤΕΙ της χώρας.

   Μια πρόχειρη επεξεργασία των αποτελεσμάτων δε, ήταν ικανή να δείξει, ότι εκτός από τα κεντρικά, πολλά περιφερειακά σχολεία, κατάφεραν να πετύχουν σημαντικά ποσοστά επιτυχίας. Έτσι, και για τα παιδιά της Ηλείας, ανοίγει ένα νέο κεφάλαιο για τη ζωή τους, σίγουρα απαιτητικό αλλά συνάμα και συναρπαστικό, αφού από μαθητές μέχρι χθες, τώρα θα είναι ακαδημαϊκοί πολίτες αυτής της χώρας.

Καλές σπουδές…

   Με αφορμή την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων, ο αναπληρωτής Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ηλείας Αθανάσιος Βέρρας, δεν παρέλειψε να συγχαρεί τους νέους φοιτητές για την επίτευξη των στόχων τους, αλλά και να συμβουλεύσει τα παιδιά που δεν πέτυχαν την εισαγωγή τους σε κάποια σχολή της προτίμησής τους. «Θέλω να δώσω πολλά συγχαρητήρια στους μαθητές μας, οι οποίοι πέτυχαν την εισαγωγή τους σε σχολές της προτίμησής τους, στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, πετυχαίνοντας έτσι τους στόχους και τα όνειρά τους. Όσοι δεν πέρασαν ή δεν πέτυχαν στην σχολή της προτίμησης τους, θα πρέπει να έχουν πάντα κατά νου, ότι θα έχουν και άλλες ευκαιρίες στη ζωή τους αρκεί να έχουν θέληση και να βάζουν στόχους. Έτσι,  θα μπορούν να εκπληρώσουν τα όνειρά τους και τους σκοπούς τους», σημείωσε ο κ.Βέρρας.

Πολλά συγχαρητήρια

   Η εφημ. «Πατρίς» αναζήτησε – όπως κάθε χρόνο – κάποια από τα παιδιά που έχουν πετύχει την εισαγωγή τους σε υψηλόβαθμες και όχι μόνο σχολές, αλλά δυστυχώς δεν κατέστη δυνατό να τους βρει όλους, αφού είναι αρκετοί κι αυτό είναι εξαιρετικά δύσκολο. Συγχαίρει όμως όλους τους επιτυχόντες που πέτυχαν την εισαγωγή τους στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση και τους εύχεται καλές σπουδές.

   Για όλους εκείνους τους υποψήφιους που τελικά δεν κατάφεραν να εισαχθούν σε κάποια σχολή της προτίμησής τους, δε θα πρέπει να ξεχνούν, ότι υπάρχει η δεύτερη ευκαιρία αλλά και η δυνατότητα για επανεξέταση των στόχων τους.

 

Νάνσυ Σπυροπούλου – Στάθης Πουλιάσης – Βασίλης Σφήνας


Όλη η επικαιρότητα