Εκλογές

Χ.Χριστοδουλόπουλος: «Καληνύχτα παρελθόν, καλημέρα Ήλιδα»

xristos-2.jpg
Ακούστε το άρθρο

 

Με μία απροσδόκητα μεγάλη, για τα δεδομένα της εποχής, ανοιχτή συγκέντρωση, που θύμισε άλλες εποχές σε όγκο και παλμό, ξεκίνησε και επίσημα την προεκλογική του εκστρατεία ο υποψήφιος δήμαρχος Ήλιδας Χρήστος Χριστοδουλόπουλος.

Αμέσως μετά τα εγκαίνια του εκλογικού κέντρου στην πλατεία Αγίου Αθανασίου, στα οποία παρέστη σύσσωμος ο ιερός κλήρος της πόλης, ανακοινώθηκαν στο πλήθος των πολιτών περισσότεροι από 140 υποψήφιοι του συνδυασμού «Ήλιδα Νέα Μέρα», με αποτέλεσμα οι περισσότεροι από 1500 συγκεντρωνένοι να ξεσπάσουν σε διαρκές χειροκρότημα νίκης.

Στην ομιλία που ακολούθησε αμέσως μετά και στην οποία ο Χρήστος Χριστοδουλόπουλος άσκησε δριμεία κριτική στον απερχόμενο δήμαρχο, παρουσίαστηκαν οι βασικοί άξονες του προγράμματος της νέας Δημοτικής Αρχής.

Μερικές από τις χαρακτηριστικές αποστροφές του λόγου του κ. Χρήστου Χριστοδουλόπουλου είναι οι εξής:  

 

Συμπολίτισσες και συμπολίτες,

Σχεδόν δυο μήνες, παρακολουθούμε στις σελίδες των εφημερίδων και στις ειδήσεις των καναλιών, την πιο μεγάλη, την πιο ακριβή, την πιο ανεξήγητη διαφημιστική εκστρατεία που γνώρισε ποτέ ο τόπος.

Ο Γιάννης Λυμπέρης, αφού πρώτα εγκατέλειψε την πόλη περιπλανώμενος στο όνειρό του να γίνει Περιφερειάρχης, αφού κατάλαβε ότι ΔΕΝ του βγήκε το όνειρο, θυμήθηκε πως υπάρχει Ήλίδα.

Επέστρεψε σ’αυτό που θεωρεί ιδιοκτησία του.

Γιατί μόνο έτσι εξηγείται ότι διαφημίζει το έργο της πόλης, το έργο των υπηρεσιών, το έργο των συνεργατών του, το έργο των βουλευτών και της Περιφέρειας, το έργο των ενεργών πολιτών σαν ΔΙΚΟ ΤΟΥ έργο.

Ας το μάθει λοιπόν επιτέλους. Τα έργα είναι του λαού που τα πλήρωσε και τον πλήρωσε για να κάνει την δουλειά του. Του λαού που του έδωσε 16 ολόκληρα χρόνια την υπόσταση να είναι Δήμαρχος της Αμαλιάδας και της Ήλιδας.

Από αυτό το βήμα, μπροστά σας, του στέλνω ένα ξεκάθαρο μήνυμα.

Γιάννη Λυμπέρη σταμάτα, επιτέλους , να πανηγυρίζεις για το αυτονόητο.

Πολλά μας τα λες από τις εφημερίδες και τα κανάλια. Αλλά η αλήθεια θα σε κυνηγά!

Που ήσουν Δήμαρχε τόσα χρόνια και δεν σε είδε η Πηνεία; Που ήσουν τόσα χρόνια και δεν σε είδαν τα χωριά μας; Που ήσουν τόσα χρόνια και δεν σε είδαν οι γειτονιές της Αμαλιάδας;

Περηφανεύεσαι για έργα άλλων που έγιναν με την υποχρεωτική δική σου εποπτεία.

Περηφανεύεσαι ότι πήραμε τα περισσότερα εκατομμύρια από την Ευρώπη, αλλά δεν μας λες που πήγαν τόσα εκατομμύρια. Γιατί στην αγορά της πόλης ΔΕΝ πήγαν. Γιατί εισόδημα για τα νοικοκυριά ΔΕΝ έγιναν. Γιατί θέσεις εργασίας για τους Δημότες ΔΕΝ έγιναν. Γιατί η ανεργία σπάει ρεκόρ. Γιατί ένα μεγάλο αναπτυξιακό έργο που θα φέρει επενδύσεις Δεν έγινε.

Περηφανεύεσαι Δήμαρχε ότι ξόδεψες εκατομμύρια για έργα, αλλά είμαστε ο μόνος μεγάλος Δήμος που δεν έχει κοινωνικό φαρμακείο, κοινωνικό παντοπωλείο και κοινωνικό πολυϊατρείο. Ή δεν συναντάς φτωχούς ή δεν δε νοιάζουν!

Περηφανεύεσαι Δήμαρχε για το ΤΕΙ που κέρδισε ενωμένος ο λαός και από τα τρία τμήματα μας έμεινε το ένα!

Περηφανεύεσαι Δήμαρχε για το Νοσοκομείο, αλλά βοά η Ελλάδα ότι το νοσοκομείο κλείνει και συ μένεις θεατής!

Περηφανεύεσαι Δήμαρχε για την Ήλιδα, αλλά και οι πέτρες γνωρίζουν ότι επί της τελευταίας θητείας σου οι ανασκαφές σταμάτησαν και σε κανένα προϋπολογισμό δεν ενέγραψες τον κωδικό των 800.000 ευρώ που υποσχέθηκες για να πάρεις τις εκλογές το 2010. Το Μουσείο δεν έχει επισκέπτες, την ώρα που εκατομμύρια τουρίστες κρουαζιεροπλοίων επισκέπτονται την Ολυμπία. Η παράκαμψη του αρχαιολογικού χώρου και η ενοποίησή του έμειναν στη μέση. Το φεστιβάλ Ήλιδας μίκρυνε κι έγινε ξενοδοχείο ατζέντηδων.

Περηφανεύεσαι Δήμαρχε για την Κουρούτα, όταν μέσα σε 16 χρόνια κατάφερες να κάνεις μια μικρή ανάπλαση και κλείνεις τα μάτια στο γεγονός ότι δεν προχώρησες το ΣΧΟΟΑΠ  γιατί άφησες απλήρωτο τον λογαριασμό , κλείνεις τα μάτια στην αδράνειά σου απέναντι στις ζώνες οικιστικού ελέγχου που εμποδίζουν τις τουριστικές επενδύσεις.

Η Κουρούτα δεν είναι «περαντζάδα», είναι πνεύμονας ανάπτυξης. Το ΤΑΙΠΕΔ αρπάζει το κάμπινγκ και το δάσος κι εσύ μένεις θεατής. Το κάμπινγκ δεν ανοίγει για πρώτη φορά στην ιστορία κι εσύ μιλάς για εκατομμύρια.

Περηφανεύεσαι για την λίμνη Πηνειού και δεν έβαλες ούτε πετραδάκι.

Περηφανεύεσαι για την ανάπλαση της Σοχιάς, για ένα έργο-νεκρή φύση, χωρίς πράσινο, χωρίς παγκάκια, ένα μνημείο σπατάλης δημοσίου χρήματος.

Ναι  φίλες και φίλοι

Πράγματι το έργο απεντάχθηκε από τα ευρωπαϊκά προγράμματα και πληρώθηκε από τις Δημόσιες δαπάνες Δηλαδή από τα χρήματα που θα παίρναμε για το Δήμο.

Όποιος φύγει από την Λεωφόρο συναντά την εγκατάλειψη. Μέσα σε 16 χρόνια η Αμαλιάδα έγινε η λιγότερο πράσινη πόλη της Ελλάδας.

Περηφανεύεσαι για το εργοστάσιο σκουπιδιών και κρύβεις την αλήθεια ότι λόγω λανθασμένης μελέτης θα εκτοξευτούν τα δημοτικά τέλη και, ήδη, αρκετοί Δήμοι υπαναχωρούν. Ότι εγκατέλειψες την ανακύκλωση. Ότι ΚΑΙ σε αυτό το έργο κινείσαι μόνος και μακριά από τους φυσικούς μας εταίρους.

Ολόκληρος Καλλικράτης έγινε, ο Πύργος έφθασε μέχρι την Κάπελη κι εμείς μείναμε μόνοι μας, όταν είχαμε την ευκαιρία να φθάσουμε μέχρι το Κάστρο. Έβαλες τον Κάμπο απέναντι και μας απομόνωσες.

Περηφανεύεσαι Δήμαρχε και για το διυλιστήριο νερού που φτιάξαμε μαζί, που αγωνιστήκαμε για να πετύχουμε, και τώρα το καπηλεύεσαι για δικό σου έργο, όταν είναι γνωστό ότι είναι έργο όλων των Δημάρχων του κάμπου.

Πήρες τις κάμερες και  έκανες εγκαίνια σήμερα. Αλλά ξέχασες ότι για να λειτουργήσει το έργο χρειάζεται αντλιοστάσια και αγωγούς που θα φέρνουν το νερό στα σπίτια μας.

Γιατί βιάζεσαι;

Γιατί κάνεις κινήσεις πανικού;

Να είσαι βέβαιος ότι θα σε καλέσουμε στα εγκαίνια.

Σταμάτα να περηφανεύεσαι Δήμαρχε. Οι εργολάβοι έχουν λόγους να περηφανεύονται. Εσύ όχι! Θα μείνεις στην ιστορία ως ο Δήμαρχος της αλαζονείας και της διχόνοιας, της διαίρεσης και των ψεμάτων.

Δήμαρχε Γιάννη Λυμπέρη, εζυγήθης, εμετρήθης και ευρέθης ελλιπής.

Έκανες αρκετά, αλλά λιγότερα από όσα άξιζε ο Δήμος σε αντάλλαγμα για τα 16 χρόνια που σου έδωσε κι αυτά, τα έκανες λάθος.

Βάζουμε τον πήχη ψηλά και κατευθύνουμε τις δυνάμεις του Δήμου σε έργα που θα επιτρέψουν τη δημιουργία χιλιάδων θέσεων εργασίας, εισόδημα σε όλα τα σπίτια και υγιή έσοδα για το ταμείο του Δήμου, δηλαδή για όλους!

Βάζουμε τον πήχη ψηλά για την προστασία των αδύναμων και την εξυπηρέτηση των δημοτών.

Βάζουμε τον πήχη ψηλά για να βγει η αγορά μας από το τέλμα.

«Ο Λυμπέρης που λέει ασχήμιες δεν είναι ο Γιάννης που πολλοί από εμάς γνωρίσαμε και στηρίξαμε. Είναι σε πανικό…»

 

Θέλω, όμως, να σταθώ σε κάτι που με έθιξε και με πρόσβαλε σαν Δημότη.

Ο Λυμπέρης που φεύγει – γιατί δεν είναι αυτός ο Λυμπέρης που γνώρισα και στήριξα, έστω και με επιφυλάξεις, μέχρι το 2009- έκανε ένα μεγάλο ατόπημα.

Κρυπτόμενος πίσω από την κάμερα της τηλεόρασης, έβρισε, υποτίμησε και χαρακτήρισε αποτυχημένους όλους εσάς που είστε απόψε εδώ κι όλους όσους μας ψηφίζουν, δηλαδή την απόλυτη πλειοψηφία του Δήμου Ήλιδας.

Μας χαρακτήρισε σαμποτέρ, προφανώς γιατί του χαλάμε τη γιορτή που νόμιζε ότι θα στήσει για άλλα 5 χρόνια.

Του απαντώ ότι τον συγχωρώ. Του απαντώ ότι εμείς δεν θα πέσουμε στο επίπεδό του γιατί αυτός ο Λυμπέρης που λέει τέτοιες ασχήμιες δεν είναι ο Γιάννης που πολλοί από εμάς γνωρίσαμε και στηρίξαμε. Είναι ένας άνθρωπος σε πανικό, ένας άνθρωπος που δεν του βγήκε το όνειρο.

Δημήτρη, Ρούλα, Γιώργο, Σάκη, επειδή ο καιρός φέρνει αλήθειες στο προσκήνιο, θέλω να πω συμβολικά και ουσιαστικά μια συγγνώμη. Είχατε, σε πολλά πράγματα δίκιο. Να είστε περήφανοι που σταθήκατε απέναντι. Εμείς κρατάμε τα καλά που πετύχαμε μαζί του. Μαζί θα διορθώσουμε το λάθος.

Ο απερχόμενος Δήμαρχος έβαλε απέναντί του ολόκληρο τον Δήμο.

Το ψηφοδέλτιό μας είναι το πιο πλατύ μέτωπο αλλαγής κι ανατροπής που γνώρισε ποτέ ο τόπος.

Δήμαρχε των 16 χρόνων . Γιατί δεν τολμάς να μιλήσεις ο ίδιος στον λαό; Για πόσο νομίζεις ότι θα κρύβεσαι πίσω από πανάκριβες διαφημίσεις και συνεντεύξεις;

Να σου πω γιατί Γιάννη Λυμπέρη. Κάνεις απολογισμό γιατί φεύγεις. Κάνουμε πρόγραμμα γιατί ερχόμαστε!

Στις 18 ψηφίζει ο λαός.

Στις 18 νικά η Ήλιδα.

Στις 19 ξημερώνει ΝΕΑ ΜΕΡΑ!

ΠΑΜΕ ΜΑΖΙ.

ΠΑΜΕ ΔΥΝΑΤΑ.

ΠΑΜΕ ΕΝΩΜΕΝΟΙ.

ΠΡΟΧΩΡΑΜΕ ΜΕ ΧΑΜΟΓΕΛΟ!

 

«ΚΑΛΗΝΥΧΤΑ ΠΑΡΕΛΘΟΝ, ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΗΛΙΔΑ!»

 

 

Όλη η επικαιρότητα