Πολιτισμός

Χιλιάδες μαθητές στο 9ο Φεστιβάλ Μαθητικής Δημιουργικής Έκφρασης

002a.jpg
Ακούστε το άρθρο

   Το ραντεβού είχε δοθεί στον φιλόξενο χώρο της Γιορτής Σταφίδας και ήταν όλοι εκεί. Οι μαθητές των 45 σχολείων της Ηλείας που συμμετείχαν στο 9ο Φεστιβάλ Μαθητικής Δημιουργικής Έκφρασης και ξεδίπλωσαν το ταλέντο σας και κέρδισαν -δικαίως- το θερμό χειροκρότημα του κοινού, ανανεώνοντας το ραντεβού τους για του χρόνου.

   Διοργανωτές του Φεστιβάλ ήταν η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης -μέσω του Γυμνασίου και Λυκείου Κρεστένων– και ο Δήμος Ανδρίτσαινας Κρεστένων που στηρίζει αυτή την πρωτοβουλία από το 2006, οπότε ξεκίνησε, ενώ βασικοί συντελεστές αλλά και πρωταγωνιστές ήταν οι ίδιοι οι μαθητές που κάθε χρόνο, με τη συμμετοχή και τις παρουσιάσεις τους, δίνουν ζωή στο Φεστιβάλ που έχει καταστεί θεσμός και αποτελεί τη μεγαλύτερη γιορτή πολιτισμού της εκπαίδευσης.

Συγχαρητήρια σε μαθητές και εκπαιδευτικούς

   Την εκδήλωση προλόγισε και συντόνισε η Διευθύντρια του Λυκείου Κρεστένων Σοφία Πανταζοπούλου συγχαίροντας τους μαθητές για τη συμμετοχή και τις δημιουργίες τους, αλλά και τους καθηγητές τους, που αποτελούν τους αφανείς ήρωες – πίσω από τα παιδιά – βοηθώντας τους εθελοντικά για την παρουσίαση του προγράμματός τους στο Φεστιβάλ.

   Ο δήμαρχος Ανδρίτσαινας-Κρεστένων Σάκης Μπαλιούκος καλωσόρισε και συνεχάρη τους μαθητές και εκπαιδευτικούς τους για την εξαιρετική παρουσία τους και δεσμεύτηκε ότι ο δήμος θα είναι πάντα στο πλευρό τους. Ο διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Βασίλης Δημητρέλλος, ενθουσιασμένος από το αποτέλεσμα, συνεχάρη τους μαθητές και εκπαιδευτικούς και τους κάλεσε, σε ένδειξη τιμής και μνήμης στον, πρόσφατα αποβιώσαντα διευθυντή του Γυμνασίου Μακρισίων Κυριάκου Μαντζιβή, να τηρήσουν ενός λεπτού σιγή.

Παραλαμβάνοντας από τα χέρια του δημάρχου κ.Μπαλιούκου ένα αναμνηστικό δώρο, τον ευχαρίστησε ειλικρινά και εγκάρδια για τη ζεστή φιλοξενία, ενώ μαζί με τον προϊστάμενο Εκπαιδευτικών Θεμάτων Νίκο Αγγελόπουλο, απένειμαν δυο αναμνηστικές πλακέτες στις διευθύντριες του Λυκείου και του Γυμνασίου Κρεστένων, Σοφία Πανταζοπούλου και Ρούσσα Μωραΐτου, σε ένδειξη αναγνώρισης της προσπάθειας που καταβάλουν για την διοργάνωση και ανάπτυξη του θεσμού του Φεστιβάλ. Και οι δυο, αφιέρωσαν τις τιμητικές πλακέτες στους μαθητές και τους συναδέλφους τους εκπαιδευτικούς, με τους οποίους εργάζονται συλλογικά και εθελοντικά για τη διοργάνωση του Φεστιβάλ.

   Ένα μεγάλο μπράβο στους μαθητές εξέφρασε και ο πρόεδρος της ΕΛΜΕ Ηλείας Γιάννης Γιαννόπουλος, ενώ εκθείασε την προσφορά των συναδέλφων τους εκπαιδευτικών που, σε εθελοντική βάση, βοηθούν και στηρίζουν τους μαθητές για τη συμμετοχή τους στο Φεστιβάλ και αυτό θα συνεχίσουν να κάνουν, όπως είπε, εθελοντικά και χωρίς εξαναγκασμούς.

   Συγχαρητήριες επιστολές έστειλαν οι βουλευτές Κώστας Τζαβάρας, Γιώργος Κοντογιάννης, Ανδρέας Μαρίνος και Γιάννης Κουτσούκος.

Οι μαθητές…πρωταγωνιστές

   Οι μαθητές, ως πρωταγωνιστές αυτής της ημέρας, με κέφι, φαντασία, μεράκι, ταλέντο και αστείρευτη ενέργεια, παρουσίασαν το πρόγραμμά τους – μουσικό ή χορευτικό – χωρίς το άγχος του ανταγωνισμού, γεγονός που τους επέτρεψε να είναι ακόμα πιο δυναμικοί στις παρουσιάσεις τους, καταφέρνοντας να αποσπάσουν το θερμό χειροκρότημα του κοινού. Οι μαθητές Γυμνασίων, Λυκείων και ΕΠΑΛ της Κρέστενας, των Μακρισίων, του Πύργου, της Αρχαίας Ολυμπίας, του Πελοπίου, του Βασιλακίου, της Ζαχάρως, της Καλλιθέας, της Ανδρίτσαινας, του Καράτουλα, της Αμαλιάδας, των Λεχαινών, του Βαρθολομιού, της Ανδραβίδας, των Σαβαλίων, του Τραγανού, του Πανόπουλου, του Σιμόπουλου, του Λάλα, της Λαμπείας, του Επιταλίου, του Βουνάργου και της Μυρτιάς τραγούδησαν, παρουσίασαν παραδοσιακούς χορούς και χορογραφίες σύγχρονου χορού και ρυθμικής, ξεσηκώνοντας τους συμμαθητές τους που συμμετείχαν με επιφωνήματα θαυμασμού και χειροκροτήματα.

   Στην έκθεση έργων τεχνολογίας και ζωγραφικής συμμετείχαν οι μαθητές των Γυμνασίων, Λυκείων και ΕΠΑΛ Πύργου, Αμαλιάδας, Κρεστένων, Μακρισίων, Ανδραβίδας, Ανδρίτσαινας, Αρχαίας Ολυμπίας, Βασιλακίου, Ζαχάρως, Καλλιθέας, Λαμπείας, Πελοπίου, Καράτουλα, Γαστούνης και Λεχαινών καταφέρνοντας επίσης να αποκομίσουν αποκόμισαν θετικά σχόλια από εκπαιδευτικούς και μαθητές.

   Τέλος, οι μαθητές της ΕΠΑΣ Αμαλιάδας έκαναν ξεχωριστή εμφάνιση με επίδειξη κομμωτικής.

Ραντεβού… του χρόνου

   Στο τέλος της εκδήλωσης, οι εκπαιδευτικοί συνεχάρησαν τους μαθητές για τη συμμετοχή και την παρουσία τους και όλοι, ανανέωσαν το ραντεβού τους για του χρόνου…
 

Νάνσυ Σπυροπούλου

(n_spyropoulou@yahoo.gr)

Όλη η επικαιρότητα