Ηλεία

Χιόνισε στα ορεινά της Ηλείας!

001.jpg
Ακούστε το άρθρο

Μπορεί να απομένουν δυο μέρες για το Πάσχα, αλλά ο καιρός στα ορεινά της Ηλείας και δη του Δήμου Αρχαίας Ολυμπίας, θύμιζε Χριστούγεννα.

   Οι κάτοικοι των Δ.Ε Λαμπείας και Λασιώνος ξυπνώντας είδαν τις στέγες των σπιτιών, τις αυλές και τους δρόμους, στα λευκά, ενώ η χιονόπτωση συνεχίστηκε μέχρι νωρίς το μεσημέρι. Μάλιστα κάτοικοι της περιοχής, σημείωσαν πως, 40 και πλέον χρόνια, όσο θυμούνται τους εαυτούς τους στα ορεινά, τέτοιο σκηνικό καιρού, λίγο πριν την Ανάσταση, δεν έχουν ξαναδεί.

   Προβλήματα στις μετακινήσεις δεν αναφέρθηκαν, αλλά ο Δήμος Αρχαίας Ολυμπίας φρόντισε να διανοιχτούν αμέσως οι δρόμοι και μέχρι το μεσημέρι, οι δρόμοι στα «πάνω» χωριά της Λασιώνας και στους Μαχαλάδες της Δίβρης, είχαν καθαρίσει με το μηχάνημα τύπου JCB που εστάλη από την Υπηρεσία Πολιτικής Προστασίας. Μετά το μεσημέρι πάντως, η θερμοκρασία, είχε ξεπεράσει τους 4 βαθμούς Κελσίου.

   Σήμερα πάντως, για τα ορεινά, σύμφωνα με την πρόγνωση της ΕΜΥ, ο ήλιος θα κάνει την εμφάνισή του προς το μεσημέρι, και οι θερμοκρασίες δεν αποκλείεται να ξεπεράσουν τους 10-12 βαθμούς Κελσίου.

Ν.Σ

Όλη η επικαιρότητα