Ηλεία

Hλεία: Ετοιμόρροπο το κεντρικό γεφύρι του Καπελέτου!

Ακούστε το άρθρο

Τη «γη κάτω από τα πόδια τους» έχασαν οι κάτοικοι του Καπελέτου τον φετινό χειμώνα, καθώς, οι έντονες βροχοπτώσεις και τα ακραία καιρικά φαινόμενα είχαν σαν αποτέλεσμα την… κατάρρευση του κεντρικού γεφυριού του χωριού!

Και σαν μην έφτανε αυτό, τα ορμητικά νερά της βροχής «κατέβασαν» τόνους άμμου και άλλων υλικών, με αποτέλεσμα τα νερά να βρίσκουν διαφυγή είτε… «πηδώντας» πάνω από τη γέφυρα είτε υπερχειλίζοντας, «πνίγοντας» τις γύρω καλλιεργήσιμες εκτάσεις!

Το Συμβούλιο της Τοπικής Κοινότητας Καπελέτου αποφάσισε από την Κυριακή να διακόψει την κυκλοφορία στον συγκριμένο δρόμο, καθώς αρκετά αυτοκίνητα που προσπάθησαν να περάσουν από το γεφύρι, καταστράφηκαν!


Αξίζει παράλληλα να σημειωθεί πως πρόκειται για τον κεντρικό δρόμο που ενώνει το Καπελέτο με το Κάτω Καπελέτο, αλλά και για τον δρόμο από τον οποίο διακινείται όλη η αγροτοκτηνοτροφική παραγωγή της περιοχής!

«Είμαι παρόχθιος καλλιεργητής και είμαι αναγκασμένος να έρχομαι καθημερινά εδώ τουλάχιστον 3-4 φορές» είπε στο patrisnews ο κ. Βασίλης Πολυζωγόπουλος και συνέχισε: «Δεν περνάει τίποτα από αυτό το δρόμο. Την προηγούμενη φορά έφερα και καθάρισα εγώ τα καλάμια και τα χόρτα γιατί το νερό ξεχειλίζει και πνίγει το χωράφι μου. Έχω χάσει μέχρι στιγμής 20 δέντρα και θα χάσω και άλλο γιατί η καλλιέργειά μου ‘πνίγεται’ από τα νερά».

«Θα διαμαρτυρηθούμε στον Εισαγγελέα…»

«Φέτος έριξαν όλο και όλο μία καρότσα χαλίκι και με την πρώτη βροχή, με το πρώτο χαλάζι, έφυγε», δήλωσε στο patrisnews ο γραμματέας του Πολιτιστικού Συλλόγου της περιοχής κ. Γιώργος Ζαβός και συνέχισε: «Η κατάσταση δεν πάει άλλο, η γέφυρα είναι έτοιμη να καταρρεύσει. Τι πρέπει να γίνει για να ενδιαφερθούν οι αρμόδιοι, να σκοτωθεί κανείς; Ζητάμε από τον αντιπεριφερειάρχη κ. Χαράλαμπο Καφύρα να επέμβει και αν και αυτός δεν μπορεί να κάνει τίποτα, θα κάνουμε παράσταση διαμαρτυρίας όλοι οι κάτοικοι του Καπελέτου στον Εισαγγελέα».

Στάθης Πουλιάσης

(Stathispatris@Yahoo.com)

Όλη η επικαιρότητα