Αγροτικά

Χωρίς αποζημίωση κινδυνεύουν να μείνουν οι παραγωγοί της Κυλλήνης!

17052_ph1.jpg
Ακούστε το άρθρο

Χωρίς… αποζημίωση για τις καταστροφές που υπέστησαν στις καλλιέργειές τους από τις χαλαζοπτώσεις του Δεκεμβρίου κινδυνεύουν να μείνουν 15 περίπου παραγωγοί από την ευρύτερη περιοχή της Κυλλήνης καθώς, όπως καταγγέλλουν, οι αιτήσεις τους προς τον ΕΛΓΑ «ξεχάστηκαν» από τον ανταποκριτή της Κυλλήνης, με αποτέλεσμα να «χάσουν» τις προβλεπόμενες από το νόμο ημερομηνίες!

Τη Δευτέρα, αντιπροσωπεία των παραγωγών, συνοδεόμενοι από τον δικηγόρο τους Κώστα Φιλιππόπουλο, επισκέφθηκαν τον δήμαρχο Ανδραβίδας-Κυλλήνης Δημήτρη Αρβανίτη, καταγγέλλοντας το περιστατικό και ζητώντας τη δικαίωσή τους!

«Ο φάκελος δεν στάλθηκε ποτέ?»!

«Δεν τίθεται θέμα ΕΛΓΑ, αφού ο ΕΛΓΑ δεν έλαβε ποτέ τις αιτήσεις μας» δήλωσε στο patrisnews ο παραγωγός κ.Γιώργος Δρυμώνας και συνέχισε: «Πρόκειται για αμέλεια του ανταποκριτή του ΕΛΓΑ Κυλλήνης που δεν τις έχει διεκπεραιώσει ακόμα. Έχουμε πληρώσει τα ποσά που μας αντιστοιχούσαν να πληρώσουμε, αλλά οι αιτήσεις δεν έχουν προωθηθεί ακόμα προς τον ΕΛΓΑ μέσα στις προβλεπόμενες ημερομηνίες. Γι? αυτό και σήμερα βρισκόμαστε εδώ, για να βρούμε κάποια λύση».

«Ο υπάλληλος ήταν άρρωστος?»


Από την πλευρά του ο δήμαρχος Ανδραβίδας-Κυλλήνης Δημήτρης Αρβανίτης διαβεβαίωσε τους παραγωγούς ότι το θέμα θα λήξει σήμερα κιόλας, ενώ μιλώντας στο patrisnews δήλωσε μεταξύ άλλων:

«Επικοινώνησα με τον υπάλληλο, ο οποίος μου είπε ότι πάσχει από κάποια ασθένεια και δίνει μάχη με το προσωπικό του πρόβλημα και πως αύριο το πρωί (σήμερα) θα προωθήσει όλο τον φάκελο στον ΕΛΓΑ. Η παρέμβαση του δήμου είναι άμεση και πιστεύω ότι αύριο το θέμα θα έχει λήξει. Πρωταρχικός στόχος του δήμου είναι να μην υπάρχουν θέματα και τριβές με τον κόσμο. Από εκεί και πέρα, αν παρόλα αυτά οι παραγωγοί αντιμετωπίσουν πρόβλημα, θα επιληφθεί ο αρμόδιος και όποιος έχει κάνει τη ζημιά θα την πληρώσει».

Στάθης Πουλιάσης
Stathispatris@yahoo.com

Όλη η επικαιρότητα