Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας

Χωρίς νερό για μέρες περιοχές της Τεγέας

waterfaucet.jpg
Ακούστε το άρθρο

H έλλειψη νερού γίνεται περισσότερο αισθητή τους καλοκαιρινούς μήνες, ειδικά στην επαρχία όπου δαπανούνται μεγάλες ποσότητες νερού για το πότισμα των αγροτοκαλλιεργειών.

Σύμφωνα με πληροφορίες στο χωριό Βουνό Τεγέας οι διακοπές νερού είναι ένα σύνηθες φαινόμενο καθώς όπως μας ενημέρωσε κάτοικος της περιοχής υπάρχει μόνο μια δεξαμενή για τα δυο χωριά Στρίγγου και Βουνό.

Την Τρίτη 17 Ιουνίου, νερό είχε μόνο το μισό χωριό καθώς το υπόλοιπο δεν είχε σταγόνα. Δυστυχώς υπάρχουν και μέρες όπου δεν έχει ολόκληρο το χωριό νερό, γεγονός το οποίο ανησυχεί τους κατοίκους που δεν γνωρίζουν τι μέλλει γενέσθαι.

Όταν οι κάτοικοι του χωριού επικοινώνησαν με τη ΔΕΥΑΤ τους είπαν ότι δεν μπορούν να κάνουν κάτι καθώς το πρόβλημα είναι πάγιο.

Το πρόβλημα προϋπήρχε, αλλά η ανάγκη για νερό έχει γίνει έντονη τους τελευταίους μήνες.

Σε επικοινωνία που είχε το Arcadia Portal  με τη ΔΕΥΑΤ και τον κ. Μανδρώνη τεχνικό διευθυντή της ΔΕΥΑΤ, πληροφορήθηκε ότι στο συγκεκριμένο χωριό υπάρχει πρόβλημα, καθώς η δεξαμενή νερού αδειάζει παρά πολύ γρήγορα. Στο σημείο σήμερα έχει μεταβεί συνεργείο της ΔΕΥΑΤ και έχει κλείσει εντελώς την παροχή νερού για να  ελέγξει την κατανάλωση.

Η ΔΕΥΑΤ ενημερώνει τους κατοίκους να μην σπαταλούν νερό για να ποτίσουν τις καλλιέργειες, καθώς το νερό της δεξαμενής είναι πόσιμο.

Πηγή: arcadiaportal.gr

Όλη η επικαιρότητα