Αρθρογραφία

Χοροεσπερίδα στο «Γεράνιον» της λίμνης Καϊάφα!

mal.jpg
Ακούστε το άρθρο

Χοροεσπερίδα διοργάνωσε ο καθηγητής Γιόχανσον στα σαλόνια του ξενοδοχείου ΓΕΡΑΝΙΟΝ στην λίμνη του Καϊάφα, προς τιμήν εκλεκτών καλεσμένων, με την ευκαιρία λήξης της περιόδου των θαλάσσιων και λιμνιαίων σπόρ, που διεξάγονται κάθε χρόνο στην ευρύτερη περιοχή του Καϊάφα.

Το ξενοδοχείο ΓΕΡΑΝΙΟΝ, όπως πάντα, είχε την τιμητική του, αφού η δεξίωση και η γενικότερη φιλοξενία των καλεσμένων, έλαβε χώρα κυρίως στις αίθουσες και στις σουίτες του, αλλά και στον ευρύτερο χώρο, αφού όλοι γνωρίζουμε πως οι υπάρχουσες υποδομές του 1907, παραμένουν ακόμη σε άριστη κατάσταση και απόλυτα φιλόξενες.

Από τους καλεσμένους ξεχωρίζουμε  μόνο τους ημίθεους Λαπίθες, μόνιμους κατοίκους του ομώνυμου όρους και τις θεές από κάθε άποψη, τις πανέμορφες και ερωτικές Ανυδρίδες Νύμφες, μόνιμους κατοίκους της λίμνης του Καϊάφα, αποφεύγοντας να αναφερθούμε σε άλλους για ευνόητους κοινωνικούς και λοιπούς λόγους, καθότι η χοροεσπερίδα ήταν κλειστή.

Όπως καταλαβαίνετε σε σοβαρά δρώμενα, δεν μπορεί ο καθένας να μπαινοβγαίνει και πολύ περισσότερο, πρέπει να προφυλαχθεί η  εκδήλωση από κουτσομπολίστικες παρουσίες και περισσότερο από σχολιασμούς του είδους, φρόντισε όμως ο καθηγητής να γίνει μία ενημέρωση ουσίας επί του αντικειμένου της εκδήλωσης.

Αναφέρει λοιπόν ο καθηγητής Γιόχανσον ότι η εκδήλωση ήταν καθαρά κοινωνική, αλλά μιας και συνέπεσε με την επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου, συμπεριελήφθη στο τελετουργικό, μικρή αναφορά στα γεγονότα της τότε εποχής και όπως επιβαλλόταν αναγνώσθηκαν οι δηλώσεις του κ.Υπουργού Παιδείας, περί μη ύπαρξης νεκρών στο Πολυτεχνείο, των πρώην αγανακτισμένων που βροντοφώναζαν το 2010-2011 έξω από την Βουλή, να γκρεμισθεί η Βουλή και μούντζωναν εν χορώ, ως και λοιπών εθνικοπατριωτών επίσης που αμφισβητούν τα γεγονότα του Πολυτεχνείου για δικούς τους λόγους.

Οι καιροί σήμερα είναι τέτοιοι, που πρέπει οι παλαιότεροι να ξεχάσουμε την ιστορία που ζήσαμε, οι νέοι να μην την διαβάσουν και όλοι μας να την ξαναγράψουμε έτσι που να βολεύει τους σημερινούς διαχειριστές της εξουσίας και της παραεξουσίας, αυτούς που ξεχνούν και τους άλλους  που αρνούνται να ρωτήσουν και να μάθουν.

Βέβαια δεν παραλήφθηκε η αναφορά, από τους λίγους ομιλητές, σε ξεχασμένα και φλέγοντα ζητήματα του Νομού μας, όπως στην μη λειτουργία του Διεθνούς Πανεπιστημίου, στην μη κατασκευή της νότιας Ολυμπίας Οδού, στο κλείσιμο του Νοσοκομείου Κρεστένων και στο φλέγον θέμα των σκουπιδιών, που είχε ξεχασθεί τα τελευταία 15 τουλάχιστον χρόνια και γιγαντώθηκε επικίνδυνα.

Κατά τα λοιπά η βραδιά εξελίχθηκε σε μία μουσικοχορευτική εκδήλωση  υψηλού επιπέδου, με κυρίαρχες τις παρουσίες των Λαπίθων και των Ανυδρίδων Νυμφών και τις μεταξύ τους ερωτοτροπίες, που ανάγονται σε επίπεδο ημίθεων και θεών, συνήθως ακαταλαβίστικων για κοινούς θνητούς.

Και δηλώνει ο καθηγητής Γιόχανσον: Ευτυχώς κύριοι που υπάρχει το ξενοδοχείο ΓΕΡΑΝΙΟΝ!!!!

Δημήτρης Μάλλιος

Όλη η επικαιρότητα