Αρθρογραφία

Χουντικά σταγονίδια…

hoyntika_stagonidia.jpg
Ακούστε το άρθρο

Δώσαμε προτεραιότητα στο θρησκευτικό μας συναίσθημα και την επαφή μας με το υπερφυσικό και το υπερβατικό του Πάσχα και της Ανάστασης και μείναμε λίγο απέξω από τα πολιτικά δρώμενα των ημερών, ξεχαστήκαμε μάλιστα εντελώς και δεν προσέξαμε την μαύρη επέτειο της 21ης Απριλίου 1967.

Ξεχαστήκαμε μάλλον οι παλαιότεροι γιατί οι νεώτεροι, οι αγέννητοι και οι πιτσιρικάδες το 1967, η πλειοψηφία τους βέβαια, που δεν ρώτησε, δεν διάβασε και δεν έμαθε ποτέ για τα γεγονότα εκείνα, δεν αισθάνθηκε και δεν κατάλαβε κάτι για την χουντική επέτειο και την μετέπειτα σκληρή δικτατορία των συνταγματαρχών, των λοχιών και των συνεργατών τους.

Χωρίς να γνωρίζουν, αδίστακτα και προκλητικά παραλληλίζουν την σημερινή κατάσταση των μνημονίων, των δανεικών και της κηδεμονίας, με την χούντα των συνταγματαρχών, και επειδή την διετία 2010-2012 βγήκαν για λίγο στους δρόμους και στις πλατείες, νομίζουν ότι μπορούν να θεωρούνται αντιστασιακοί και επαναστάτες, του καναπέ και της άρνησης των πάντων.

Μέσα λοιπόν στην σύγχυση των ημερών, με τα θρησκευτικά και τα πολιτικά ζητήματα της προεκλογικής περιόδου, πέραν των αδαών και των ημιμαθών, εμφανίζονται και τα γνωστά σταγονίδια μετά των απογόνων τους, σε μία προσπάθεια χουντοποίησης της σημερινής κατάστασης, και υπενθύμισης ότι πάντα στην γωνία περιμένει ένας συνταγματάρχης για να βάλει τα πράγματα στην θέση τους!

Βρίσκουν ασφαλώς πρόσφορο έδαφος  στην αμάθεια και την παραπληροφόρηση και βέβαια στα λάθη και στις παραλήψεις των δημοκρατικών κυβερνήσεων της τελευταίας 10/ετίας, που δεν μπόρεσαν να διαχειριστούν μία ρευστή διεθνώς κατάσταση και δεν προστάτευσαν  τις προηγούμενες κατακτήσεις της κοινωνίας, από την μεταπολίτευση και δώθε.

Το παραμύθι της απαξίωσης όλης της μεταχουντικής περιόδου και η επαναλαμβανόμενη επωδός  «όλοι ίδιοι είναι», δυστυχώς είναι τα κυριότερα όπλα των αμετανόητων και των νοσταλγών της χουντικής επταετίας  και όσο βρίσκουν πρόσφορο έδαφος στην κοινωνία, πάντα θα δημιουργούν αναταράξεις  και θα αφήνουν προσδοκίες για εξωκοινοβουλευτικές λύσεις στα καθημερινά προβλήματα των πολιτών.

Και βέβαια η σημερινή οικονομική και πολιτική κατάσταση είναι ιδιαίτερα ευάλωτη στους προπαγανδιστές  της μπότας και της σάλπιγγας, αφήνοντας πρόσφορο περιβάλλον για την ανάπτυξη των σταγονιδίων και τον εναγκαλισμό τους με δήθεν αγανακτισμένους και ταυτόχρονα βολεμένους, που συνήθως ονειρεύονται δράκους και φαντάσματα, με κάγκελα και  βαριές σιδερένιες πόρτες.

Επιβάλλεται λοιπόν να ξυπνήσουν οι μνήμες  των παλαιότερων και να αποκτήσουν γνώση η νεώτεροι, ώστε να περιφρουρήσουμε την δημοκρατία,  εξοστρακίζοντας  τον προσωπικό μας φασίστα και περιθωριοποιώντας τα υπολείμματα των χουντικών σταγονιδίων.

Δημήτρης Μάλλιος

Όλη η επικαιρότητα