Αγροτικά

«Χρυσή» διάκριση για μεσσηνιακό λάδι

ladia.jpg
Ακούστε το άρθρο

Μεγάλος κερδισμένος του διεθνούς διαγωνισμού ελαιολάδου Terra Olivo, που διεξάγεται κάθε χρόνο στο Ισραήλ, είναι το μεσσηνιακό ελαιόλαδο, όπως και οι εταιρείες που ασχολούνται με την τυποποίηση και διακίνησή του.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα που δόθηκαν στη δημοσιότητα, η εταιρεία My Olive Tree, από την Καρποφόρα, των αδερφών Καρέλα, κέρδισε το χρυσό μετάλλιο ελαιολάδου από την Ελλάδα. Η εταιρεία Agrovim της οικογένειας Γυφτέα, με τη ναυαρχίδα της, την «Ιλιάδα», κέρδισε επίσης χρυσό μετάλλιο, ενώ η εταιρεία Blauel, με το «Μάνη», κέρδισε το μετάλλιο “prestige gold”. Το βέβαιο είναι ότι σε κάθε διαγωνισμό που διακρίνονται, ιδιαίτερα οι μεσσηνιακές εταιρείες, ακούγονται και γράφονται πολλά αισιόδοξα.

Για τη δημιουργική Ελλάδα, της εργασίας, της εντιμότητας, της ευθύνης. Για τους ανθρώπους που βραβεύονται, επιχειρηματίες, κατόχους μικρών, οικογενειακών ή μεγαλύτερων μονάδων παραγωγής, οι οποίοι προσφέρουν στην εγχώρια και τη διεθνή αγορά προϊόντα υψηλής ποιότητας, προϊόντα μόχθου και προκοπής. Και η αλήθεια είναι ότι ανοίγει η ψυχή σου, νιώθεις αυτήν την ευλογημένη ευρυχωρία κάποιων, λίγων στιγμών, που η αυθεντικότητα συναντά την κανονικότητα.

Βλέπουμε, έστω και ως εξαίρεση, ότι υπάρχουν άνθρωποι, μονάδες, που πραγματικά δουλεύουν και είναι αμαρτία να είμαστε ακόμη σε περιβάλλον μιζέριας. Και αυτό θα πρέπει να το αλλάξουμε. Η συνταγή είναι απλή: Λίγα λόγια, σκληρή δουλειά, ενεργητικότητα, συλλογικότητα. Η οικονομική κρίση μπορεί να ερμηνευθεί και ως αναζήτηση διεξόδου. 

Όλη η επικαιρότητα