Ηλεία

Η 117ΠΜ εόρτασε τον προστάτη της (PHOTOS)

Ακούστε το άρθρο

Με κάθε επισημότητα εορτάστηκε και στην 117 ΠΜ στην Ανδραβίδα η ημέρα της εορτής του Αρχαγγέλου Μιχαήλ, Προστάτη της Πολεμικής Αεροπορίας.

Στην αεροπορική βάση λειτουργούσε φωτογραφική έκθεση, εκθετήριο με εξαρτήματα που χρησιμοποιούν οι πιλότοι της ΠΑ ενώ τα μικρά παιδιά που βρέθηκαν χθες το πρωί εκεί εντυπωσιάστηκαν από τα μαχητικά αεροσκάφη που τους επιδείκνυαν πιλότοι.

Λίγο πριν την έναρξη της τελετής απογειώθηκε τετράδα μαχητικών αεροσκαφών.

Ο διοικητής της 117ΠΜ Σμήναρχος κ. Γεώργιος Γιαπιτζής και ο Διοικητής ΚΕΑΤ Σμήναρχος (Ι) Κωνσταντίνος Ζολώτας, υποδέχθηκαν τους προσκεκλημένους καθώς και  τον σεβασμιότατο μητροπολίτη Ηλείας κ. Γερμανό ο οποίος τέλεσε την Δοξολογία και την Επιμνημόσυνο Δέηση συμπαραστατούμενος από τον Θεοφιλέστατο επίσκοπο Αθανάσιο Μπαχό και τον ιεροκήρυκα της Ι.Μ. Ηλείας αρχιμανδρίτη Φιλάρερο Σπανόπουλο.

Μεταξύ των επισήμων:ο αντιπεριφερειάρχης κ. Πάνος Μπράμος, ο δήμαρχος Ανδραβίδας Κυλλήνης κ. Ναμπίλ Μοράντ, ο αντιδήμαρχος κ. Λάμπης Δημόπουλος,  ο αντιδήμαρχος κ. Χρήστος Παλαιολόγος, ο αντιδήμαρχος κ. Ανδρέας Μίγκος που συνόδευε την Φιλαρμονική Λεχαινών και ο πρόεδρος του ΤΔ Λεχαινών κ. Γιώργος Γαλάτης. Ακόμη ο πρόεδρος και ο αντιπρόεδρος, του Παραρτήματος ΕΑΑΝ Ηλείας Αντιπλοίαρχοι εα Ζώης Υφαντής και Αναστάσιος Αράπογλου. Επίσης εκπρόσωποι των Στρατιωτικών Αρχών και των Σωμάτων Ασφαλείας, αξιωματικοί και υπαξιωματικοί της 117 ΠΜ, οικογένειες αξιωματικών, εκπρόσωποι φορέων.

Αν και είχαν προσκληθεί όλοι οι βουλευτές του νομού ουδείς παρευρέθη στην εορτή.

Αναβάθμιση της Ανδραβίδας

Μετά το πέρας της Δοξολογίας αναγνώσθηκε η Ημερήσια Διαταγή του Α/ΓΕΑ αντιπτεράρχου Χρήστου Χριστοδούλου. Στην Ημερήσια Διαταγή αναφέρονται μεταξύ άλλων:

“Η χώρα μας βίωσε μια από τις πλέον δύσκολες δημοσιονομικές της περιόδους στη νεώτερη ιστορία της, για εμάς όμως επιδίωξη και χρέος ήταν και παραμένει η μεγιστοποίηση της επιχειρησιακής μας ετοιμότητας, η αποτελεσματική λειτουργία και η διαρκής ανάπτυξη της μαχητικής μας ικανότητας, λαμβάνοντας υπόψη τους διατιθέμενους πόρους και τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουμε, με απώτερο σκοπό την εγγύηση της εθνικής μας ανεξαρτησίας, ασφάλειας και εδαφικής μας ακεραιότητας, στοιχεία απαραίτητα για την οικονομική ανάπτυξη και κοινωνική ανασυγκρότηση. Η ΠΑ με προσεκτικά βήματα και μέσα από οργανωτικές βελτιώσεις, ανανέωσης και εκσυγχρονισμού του στόλου της, όπως γίνεται με το πρόγραμμα αναβάθμισης των Α/Φ F-16 σε επίπεδο VIPER, της ένταξης νέου εκπαιδευτικού Α/Φ TECNAM 2002 σε αντικατάσταση του Τ-41 μετά από 50 έτη προσφοράς στο στάδιο επιλογής των Ικάρων, καθώς και με την αναβάθμιση της Καλαμάτας και της Ανδραβίδας σε διεθνή κέντρα βασικής εκπαίδευσης αέρος και επιχειρησιακής ικανότητας αντίστοιχα, αλλά και με την επαύξηση της διαθεσιμότητας των μεταφορικών Α/Φ, Ε/Π και των Α/Φ Μ-2000, επιδιώκει την απόλυτη υλοποίηση της Αποστολής της που είναι να «πετάει, να μάχεται και να νικάει», όταν και όπου χρειαστεί”

Στη συνέχεια τελέστηκε επιμνημόσυνος δέηση και κατάθεση στεφάνων και ακολούθησε μικρή δεξίωση.

Δείτε φωτογραφίες από την εκδήλωση:

Ο αντιπεριφερειάρχης κ. Παν. Μπράμος, ο διοικητής της 117 ΠΜ Σμήναρχος κ. Γεώργιος Γιαπιτζής και ο Διοικητής ΚΕΑΤ Σμήναρχος (Ι) Κωνσταντίνος Ζολώτας
Οι πολιτικοί επίσημοι έδωσαν το παρόν
Εκπρόσωποι Στρατιωτικών Αρχών και των Σωμάτων Ασφαλείας
Ο μητροπολίτης ξεναγήθηκε στην έκθεση της 117 ΠΜ από τους διοικητές
Οι γονείς με τα παιδιά τους, μελλοντικούς πιλότους-γιατί όχι-της ΠΑ θαυμάζουν μαχητικό αεροσκάφος
Επί δέκα λεπτά αρκετά παιδιά παρακολουθούσαν βίντεο με εντυπωσιακές πτήσεις των μαχητικών αεροσκαφών
Ο σεβασμιώτατος είχε συνομιλία με αρκετούς πιλότους

Όλη η επικαιρότητα