Η 18χρονη Ελληνίδα μαθήτρια που ξετρέλανε το Yale

mavromati.jpg

Περήφανους μας έκανε στο εξωτερικό η 18χρονη Κυβέλη από τη Θεσσαλονίκη καθώς έγινε δεκτή, για να σπουδάσει σε ένα από τα κορυφαία πανεπιστήμια του κόσμου αυτό του Yale. Έτσι έχει την ευκαιρία να διδαχθεί από νομπελίστες, προέδρους των ΗΠΑ, παγκόσμιους ηγέτες και σπουδαίους επιστήμονες.

Η πανέμορφη κοπέλα, εντυπωσίασε τους καθηγητές του διεθνώς κορυφαίου Πανεπιστημίου με τις γνώσεις της ενώ έχει κατακτήσει και χάλκινο μετάλλιο σε Μαθηματική Ολυμπιάδα.

«Είμαι ενθουσιασμένη και χαρούμενη, επειδή οι κόποι και οι προσπάθειές μου έπιασαν τόπο»λέει η 18χρονη μαθήτρια. «Χαίρομαι, γιατί μου δίνεται η ευκαιρία να σπουδάσω σε ένα πανεπιστήμιο στο οποίο διδάσκουν καθηγητές που έχουν βραβευτεί με Νόμπελ και επιστήμονες που με τις έρευνές τους προάγουν την ανθρωπότητα».

«Ακόμη δεν έχω αποφασίσει, εάν θα σπουδάσω στο Yale ή σε κάποιο άλλο από τα πανεπιστήμια του εξωτερικού στα οποία έκανα αιτήσεις και με δέχθηκαν. Θέλω να συμμετάσχω στις πανελλαδικές εξετάσεις, μια και στην Ελλάδα έχουμε πολύ καλά πανεπιστήμια και καθηγητές» προσθέτει.