Η 4η Γιορτή Βιβλίου

afissa_2014.jpg

   Αντίστροφα μετρά ο χρόνος για την 4η Γιορτή Βιβλίου που θα πραγματοποιηθεί στο Πάρκο του ΟΣΕ στην Αρχαία Ολυμπία, από την Παρασκευή 1η έως την Κυριακή 24 Αυγούστου, και διοργανώνεται κάθε φορά από το Βιβλιοπωλείο – Κατάστημα Δώρων «Δώρα» της Ολυμπίας.

   Οι προετοιμασίες έχουν ξεκινήσει από την προηγούμενη εβδομάδα και είναι σχεδόν όλα έτοιμα. Απομένει η διευθέτηση κάποιων λίγων τελευταίων λεπτομερειών για να ανοίξει τις πύλες της η 4η Γιορτή Βιβλίου, την προσεχή Παρασκευή 1η Αυγούστου, στις 5:00 το απόγευμα, που θα λειτουργεί καθημερινά μέχρι τις 12:00 το βράδυ.

 

Με δράσεις και εκδηλώσεις για μικρούς και  μεγάλους

 

   Η Γιορτή Βιβλίου, δεν είναι απλά μια έκθεση, είναι μια σειρά δράσεων και εκδηλώσεων που απευθύνονται σε μικρούς και μεγάλους, οι οποίοι κάθε χρόνο στηρίζουν την προσπάθεια και περιμένουν με ανυπομονησία την διοργάνωσή της. Αυτή τους η αγάπη, αποτελεί και την κινητήρια δύναμη για τους διοργανωτές της Έκθεσης, την οικογένεια του Χρήστου και της Δώρας Ζαφειροπουλου.

   Οι επισκέπτες της έκθεσης θα έχουν την ευκαιρία να δουν και να… «περιηγηθούν» στις σελίδες των εκατοντάδων τίτλων βιβλίων, από την πλειοψηφία των ελληνικών Εκδοτικών Οίκων, για κάθε ηλικία και γούστα. Το πρόγραμμα των δράσεων και εκδηλώσεων θα περιλαμβάνει παρουσιάσεις βιβλίων, με τη συμμετοχή διακεκριμένων συγγραφέων, καλλιτεχνικό εργαστήρι για τα παιδιά και πολλές ακόμα εκπλήξεις.

 

Για αρχή….

   Έτσι, το Σάββατο 2 Αυγούστου, στις 8:30 το βράδυ, θα πραγματοποιηθεί η παρουσίαση του βιβλίου «Ο,τι αγαπώ είναι δικό σου», παρουσία του ίδιου του συγγραφέα Γιάννη Καλπούζου.

   Επίσης, φέτος, στις εκδηλώσεις θα συμμετάσχει και η Ολύμπια ζωγράφος Γεωργία Καραχάλιου, με έκθεση ζωγραφικής και δραστηριότητες (στις 3 – 11 – 18 και 22 Αυγούστου, μεταξύ 18:00-20:00)  για τους μικρούς φίλους της 4ης Γιορτής Βιβλίου.


Νάνσυ Σπυροπούλου

(n_spyropoulou@yahoo.gr)