Style

Οι 5 τάσεις στα μαγιό και 10 κουλ σχέδια για να επιλέξεις

Ακούστε το άρθρο

Ένα μαγιό δεν είναι ποτέ αρκετό. Και οι τάσεις για το 2019 σε προ(σ)καλούν για να κάνεις μια ακόμη αγορά…

Είναι τόσα πολλά πράγματα που πλέον πρέπει να προσέχει ένας άνδρας με την εμφάνισή του, στις ημέρες μας: από τα ρούχα που φοράει, μέχρι και το να πάει σε ένα καλό μπαρμπέρικο για ‘να σβήσει τα πλαϊνά’, οι στιγμές που την έβγαζες με ένα τζιν και t-shirt και κούρεμα δύο μηνών και άνω, είναι παρελθόν.

Όσο τα social media αποκτούν μεγαλύτερο ρόλο στην καθημερινότητά μας, τόσο θα αυξάνεται και η ανάγκη του να δείχνεις άψογος, από την κορυφή ως τα νύχια. Βέβαια, αυτό είναι στην προσωπική διάθεση του καθενός και -μεταξύ μας τώρα-, οι ‘απαιτήσεις’ που έχει μια γυναίκα απέναντι στην κοινωνία (σύμφωνα πάντα με τα κοινωνικά ταμπού που δεν ξεπερνιούνται με τίποτα) ως προς την εικόνα της, ένας άνδρας δεν τις έχει. Αυτό δε λέει τίποτα βέβαια, μιας και ζούμε στην εποχή της εικόνας όπου άνδρες-γυναίκες σχολιάζονται στον ‘μαγευτικό’ κόσμο του κυβερνοχώρου, και μάλιστα τόσο γρήγορα μέχρι να προλάβεις να πεις ‘κίνδυνος’.

Όπως είπαμε όμως, τα πράγματα έχουν αλλάξει και για τους άνδρες και η αλήθεια είναι ότι η ανδρική μόδα έχει πια μεγαλύτερο αντίκτυπο, στο στυλ των ανδρών. Οι τάσεις της μόδας έχουν αρχίσει να υπολογίζονται περισσότερο από τους άνδρες και ενώ αυτές που αφορούν το καθημερινό ντύσιμο είναι πιο δύσκολο να ακολουθήσει κανείς κατά γράμμα, αυτές στα μαγιό απλουστεύουν την κατάσταση.

Πρόκειται για ένα κομμάτι ύφασμα εξάλλου, οπότε το να υιοθετήσεις μια τάση στα μαγιό, μια που να σε εκφράζει σαν προσωπικότητα, είναι πολύ πιο εύκολο από το να μπεις στη διαδικασία να σκαρφιστείς τρόπους να φορέσεις, για παράδειγμα, τα boxer shorts.

Βέβαια, σημαντικό είναι να υπάρχει και ένα update στη συλλογή των μαγιό σου, κάθε τόσο, κυρίως για έναν λόγο: το σώμα σου αλλάζει. Ένα πράγμα είναι σημαντικό να έχεις κατά νου, όταν δοκιμάζεις ένα καινούργιο ή παλιό μαγιό: την εφαρμογή.

Και επειδή, όπως είπαμε, το σώμα σου αλλάζει, μπορεί το περσινό σου μαγιό να μην έχει το ίδιο άψογο fit με πριν. Γι’ αυτό και το να προμηθευτείς ένα νέο μαγιό, ειδικά αν υπακούει στις τρέχουσες τάσεις της μόδας, θα σου προσφέρει όχι μόνο ένα πιο επίκαιρο look, αλλά και ένα ρούχο που θα ταιριάζει άψογα στο σώμα σου.

Συγκεντρώσαμε, λοιπόν, τις 5 επικρατέστερες τάσεις στα ανδρικά μαγιό και για να μη χάνεις χρόνο ψάχνοντας, και 10 σχέδια για στυλάτα beachwear looks στην παραλία.

Ετοιμοπόλεμος

Αν και δεν είμαστε υπέρ του πολέμου, το να είσαι προετοιμασμένος για όλα είναι καλό. Οι τάσεις καλούν για military vibes στα ανδρικά μαγιό. Τα καλά νέα: δε χρειάζεται να φορέσεις το κλασικό πρασινοκαφέ cameo μοτίβο στο μαγιό, μιας και υπάρχουν εναλλακτικές στα χρώματα.

Μαγιό σε print ‘καμουφλάζ’, Replay

Volley swim shorts, Superdry

Έλα να πάμε στη Χαβάη

O χαμούλης με τα χαβανέζικα πουκάμισα έκανε τη δουλίτσα του και το τρόπικαλ μοτίβο επεκτείνεται και στα μαγιό. Σκέψου ότι είσαι σε μπιτσόμπαρο στη Χαβάη και είσαι έτοιμος να πιεις την πιο αυθεντική pina colada. Ε, το χαβανέζικο μαγιό σου το χρειάζεσαι. Και στην Αστυπάλαια αν είσαι, πάλι μια χαρά θα ‘κολλήσεις’ με το σκηνικό.

Μαγιό που στεγνώνει γρήγορα, Marks & Spencer

Μαγιό βερμούδα, ASOS

«Καυτό» σορτς από τα ’80s

Είπαμε, το ‘Stranger Things’ έχει επηρεάσει αρκετά τον χώρο της μόδας και απόδειξη είναι αυτή η τάση. Σίγουρα θα βλέπαμε στην 4η σεζόν τον Billy με ένα «καυτό» σορτς/μαγιό, αν δεν τον είχε φάει μπαμπέσικα το Τhe Mindflayer. Μπορείς φυσικά και εσύ να τολμήσεις αυτό το αθλητικού ύφους μαγιό που ακόμα και αν δείχνει περισσότερο ‘δέρμα’, θα δεις ότι θα έχει θετική ανταπόκριση από τις γυναίκες.

Koντό σορτς, H&M

Μαγιό με ναυτικό τύπωμα, MANGO

The White Stripes

Δεν ξέρω αν η ομώνυμη μπάντα ενέπνευσε τους designers γι’ αυτή τη τάση -μάλλον όχι-, αλλά οι ρίγες είναι hot. Δεν υπάρχει περιορισμός στις ρίγες που θα επιλέξεις, αρκεί να υπάρχουν μερικές λευκές στο pattern που θα επιλέξεις.

Ριγέ μαγιό, Tommy Hilfiger

Mαγιό βερμούδα, Dolce & Gabbana

Block Party

Μην ανησυχείς, δε θα χρειαστεί να δείξεις τις χορευτικές σου δεξιότητες σε τυχόν block party της γειτονιάς, αλλά μπορείς να ενδώσεις σε μια ενδιαφέρουσα και bold απόχρωση για το φετινό σου μαγιό. Μπορεί να είναι απλά ένα fun μονόχρωμο μαγιό (το μήκος το αφήνουμε πάνω σου) ή να επιλέξεις ένα σε color-block (δύο ή παραπάνω αποχρώσεις μαζί) pattern. Όπως και να έχει, τη διαφορά θα την κάνεις.

Μαγιό βερμούδα, Frescobol Carioca

Color block μαγιό, Air Jordan

via

Όλη η επικαιρότητα