Life

Οι 6 ενδείξεις που σου λένε ότι είσαι έτοιμη να συζήσεις με τον σύντροφό σου

Ακούστε το άρθρο

Η τάση της συγκατοίκησης έχει ολοένα και αυξανόμενη πορεία με τους millennials να το δοκιμάζουν σε μεγάλο ποσοστό. Το 2016, 18 εκατομμύρια ανύπαντρα ζευγάρια συζούσαν, ανεβάζοντας το ποσοστό κατά 29% συγκριτικά με το 2007. Οι εποχές αλλάζουν και δε χρειάζεται να έχεις ορκιστεί αιώνια αγάπη στον σύντροφό σου προκειμένου να ζήσεις μαζί του. Ωστόσο, δεν σημαίνει ότι αυτή η απόφαση είναι και για όλους. Πριν πάρεις την απόφαση, για ρίξε μια ματιά στις μεγαλύτερες ενδείξεις και στα θέματα που πρέπει να έχεις λύσει προτού μπεις με το δεξί στη νέα σου οικία.

Δεν το κάνεις για το οικονομικό

Εντάξει, είναι προφανώς ότι όταν συζείς, τα έξοδα μοιράζονται και οι εποχές είναι δύσκολες, με τα ενοίκια στα ύψη κλπ. Αν όμως το κάνεις για να γλιτώσεις τα έξοδα, μήπως το κάνεις για λάθος λόγους; Αργά ή γρήγορα, θα σου γυρίσει μπούμερανγκ και θα αποδειχθεί ότι δεν ήσουν έτοιμη να μοιραστείς τη ζωή σου με έναν άλλον άνθρωπο.

Έχετε μείνει κάποιες μέρες μαζί

Εάν ξεκινάς για να συγκατοικήσεις με ένα σύντροφο αλλά δεν έχετε περάσει κάποια βράδια και Σαββατοκύριακα μαζί, δεν ξέρεις πώς κοιμάται, αν ροχαλίζει, αν πετάει τα ρούχα του ή αν είναι εμμονικός με την καθαριότητα. Αυτό είναι το πρώτο βήμα που πρέπει να κάνεις πριν τη συγκατοίκηση. Δες το σαν ένα mini crash test.

Έχετε πάει διακοπές

Δε λέμε να έχετε πάει δύο εβδομάδες σερί σε ένα έρημο νησί, όπου είστε μόνο εσείς και ο Θεός. Αλλά όλοι ξέρουν ότι οι διακοπές είναι το απόλυτο τεστ κάθε σχέσης, γιατί βλέπεις κάθε μικρή και μεγάλη παραξενιά και καταλαβαίνεις αν μπορείς να αντέξεις τον άνθρωπο που έχεις απέναντί σου. Το ίδιο ισχύει και για εκείνον. Αν μάλιστα κάηκες στις διακοπές και τρέχατε όλη νύχτα να βρείτε ειδικό γιαούρτι σε διανυκτερεύον φαρμακείο, είναι ένα τσεκ που μπορείς να βάλεις στη λίστα σου.

Τα βρίσκετε στα οικονομικά

Το πώς θα μοιράζεστε τα έξοδα και ποιος θα αναλάβει τι, είναι καθαρά προσωπικό θέμα. Δε γίνεται όμως να κάνει ο καθένας τις δικές του σπατάλες και να μην είναι εντάξει στις υποχρεώσεις του. Σκέψου πώς θα φερόσουν αν είχες ένα συγκάτοικο που ήταν φίλος ή άγνωστος. Δε θα ήσουν εντάξει απέναντί του; Απλώς στην προκειμένη περίπτωση, είναι καλό να συνυπολογίζεις και το ταίρι σου όταν αποφασίζεις ότι πρέπει να αγοράσεις τις μπότες που κοστίζουν 300 ευρώ.

Ξεπερνάτε άνετα τους καυγάδες

Μπορεί να καυγαδίζετε συχνά για πολύ μικρά πράγματα ή να έχετε κάνει έναν και μεγάλο. Αν καταφέρνετε να βρίσκετε λύση χωρίς να σπάτε αντικείμενα μέσα στο σπίτι και χωρίς να κρατάτε μούτρα για μέρες, τότε σημαίνει ότι έχετε βρει τρόπους να διαχειρίζεστε ενήλικα τις συγκρούσεις.

Δεν βάζετε κάτω από το χαλί τα προβλήματα

Η πιο συνηθισμένη τακτική των ζευγαριών είναι να κάνουν γαργάρα τα προβλήματα που επιμένουν, μέχρι που φτάνουν στο σημείο να κάνουν το μπαμ και να χωρίζουν διερωτώμενοι «Μα καλά, πώς φτάσαμε μέχρι εδώ»; Αν δε συζητάς τα θέματα τη στιγμή που προκύπτουν, γίνονται πολύ μεγάλα και συνήθως δεν λύνονται στην πορεία. Η ειλικρίνεια και η ανοιχτή επικοινωνία είναι τα δύο βασικά κλειδιά για να ρολάρει μία σχέση, ειδικά όταν συζείς με έναν άνθρωπο.

via

Όλη η επικαιρότητα