Life

Οι 7 καλύτερες επιλογές πρωινού για σούπερ ενέργεια

Ακούστε το άρθρο

Για να ανταπεξέλθεις στην πίεση της πρωινής κίνησης και της δουλειάς χρειάζεσαι πολύ ενέργεια! Το μυστικό για να την αποκτήσεις βρίσκεται στο πρωινό σου.

Συγκεντρώσαμε και σου παρουσιάζουμε 7 γευστικές προτάσεις για πρωινό, που θα σου χαρίσουν πολλή ενέργεια.

Δημητριακά ολικής άλεσης
Ξεκινάμε από τα κλασικά δημητριακά πρωινού, που υπάρχουν σχεδόν σε κάθε κουζίνα. Προτίμησε δημητριακά ολικής άλεσης, που είναι πλούσια σε φυτικές ίνες και έχουν ελάχιστη ζάχαρη. Όπως αναφέρεται στο «Harvard Health blog» τα δημητριακά και το ψωμί με υψηλή περιεκτικότητα σε φυτικές ίνες διατηρούν σταθερά τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα και δεν χάνεις την ενέργεια σου στο μέσο της ημέρας. Ιδανικές επιλογές θεωρούνται τα δημητριακά από πίτουρο και η βρώμη.

Πρωτεΐνη
Ένας άλλος τρόπος για να αποκτήσεις ενέργεια το πρωί είναι οι τροφές με πρωτεΐνη, όπως τα αβγά, τα μη επεξεργασμένα κρέατα (όχι αλλαντικά δηλαδή) και τα φυλλώδη πράσινα λαχανικά, όπως το σπανάκι.

Smoothies
Αν το πρωί δεν σου αρέσει να τρως φαγητό, ακόμη και αν πρόκειται για ένα μπολ με βρώμη και γάλα ή δεν έχεις χρόνο και θέλεις κάτι για το χέρι να το πάρεις μαζί σου στο δρόμο, τότε ένα smoothie είναι ό,τι πρέπει για να χορτάσεις και να αποκτήσεις ενέργεια. Φρέσκα φρούτα αλλά και λαχανικά μπαίνουν στο μπλέντερ με γιαούρτι, φυτικό γάλα και σκόνη πρωτεΐνης για όποιον το επιθυμεί και σου δίνουν γευστικά και υγιεινά smoothies.

Γιαούρτι
Το γιαούρτι είναι μία από τις πιο υγιεινές επιλογές για κάθε ώρα της ημέρας, καθώς σε χορταίνει και σου προσφέρει πολύτιμα θρεπτικά συστατικά, ανάμεσα τους και πρωτεΐνη που όπως είπαμε και παραπάνω είναι απαραίτητη για να αποκτήσεις σούπερ ενέργεια.

Σολομός
Χάρη στις βιταμίνες του συμπλέγματος Β, αλλά και τη βιταμίνη D που περιέχει, ο σολομός είναι από τις τροφές που σου χαρίζει ενέργεια. Πρόσθεσε τον σε τοστ με ψωμί ολικής άλεσης και έχεις μία τέλεια, χορταστική πρόταση για πρωινό.

Αβοκάντο
Τυχαία είναι από τους βασικούς πρωταγωνιστές σε πρωινό και brunch; Το αβοκάντο είναι πλούσιο σε φυτικές ίνες και καλά λιπαρά, που χωνεύονται πιο αργά από τους απλούς υδατάνθρακες και παρέχουν πιο βιώσιμη ενέργεια. Σε τοστ, παρέα με τον σολομό που είπαμε πριν, έχεις ένα πρωινό «βόμβα» ενέργειας!

Μην ξεχνάς να πίνεις νερό!
Καλές όλες οι τροφές που σου χαρίζουν ενέργεια, αλλά αν δεν πίνεις και αρκετό νερό είναι άδικος κόπος. Το νερό θα σε κρατήσει ενυδατωμένο, με αποτέλεσμα να αισθάνεσαι ότι έχεις πολύ ενέργεια, ενώ ένα ποτήρι νερό πριν από το πρωινό γεύμα θα βάλει μπροστά και τον μεταβολισμό σου.

via

Όλη η επικαιρότητα