Ηλεία Υγεία

Η αδιαφορία κλείνει τον ΟΚΑΝΑ Πύργου – Υπεράνθρωπες προσπάθειες καταβάλλουν ο ψυχίατρος, η νοσηλεύτρια και ο φύλακας

Ακούστε το άρθρο

Κινδυνεύει να κλείσει η  μονάδα χορήγησης υποκατάστατων του ΟΚΑΝΑ στον Πύργο, αφού το Υπουργείο Υγείας αδιαφορεί για την στελέχωσή του με αποτέλεσμα τρεις άνθρωποι να υπερβάλουν εαυτόν για να εξυπηρετήσουν 73 ασθενείς!

Στο Παράρτημα του ΟΚΑΝΑ στον Πύργο ο ψυχίατρος κ. Ηλιόπουλος Κώστας η νοσηλεύτρια κ. Χριστίνα Τσώλη με την βοήθεια του φύλακα κ. Γαβριλόπουλου Επαμεινώνδα, καταβάλλουν μήνες τώρα, τιτάνιες προσπάθειες ώστε οι ασθενείς να εξυπηρετηθούν με τον καλύτερο τρόπο. Και το καταφέρνουν! Αλλά ως πότε; Οι ασθενείς κάνουν έκκληση προς την Πολιτεία να λύσει το πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί για να μην κλείσει το παράρτημα. Και το πρόβλημα λύνεται μόνο με προσλήψεις.

Να σημειωθεί ότι στις θεραπευτικές μονάδες υποκατάστασης, παράλληλα με τη χορήγηση του υποκατάστατου, παρέχεται και ψυχοκοινωνική υποστήριξη από τους ψυχίατρους, τους ψυχολόγους και τους κοινωνικούς λειτουργούς που στελεχώνουν τις μονάδες, ενώ αντιμετωπίζονται και τα ιατρικά προβλήματα των ασθενών. Στην συγκεκριμένη μονάδα που εξυπηρετούνται  73 άτομα, όλα αυτά παρέχονται μόνο από δύο ή και τρεις ανθρώπους ενώ την γραμματειακή υποστήριξη και όχι μόνο αναλαμβάνει ο φύλακας.

Διαβάστε περισσότερα στην εφ. «Πατρίς» που κυκλοφορεί…

Όλη η επικαιρότητα