Ηλεία

Η Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών (ΠΑΜΕ) νικητής στις εκλογές της ΕΛΜΕ Ηλείας

Ακούστε το άρθρο

Η Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών (ΠΑΜΕ) ήταν η παράταξη που πήρε τις περισσότερες ψήφους στις χθεσινές εκλογές της ΕΛΜΕ Ηλείας που έγιναν στο 4ο Λύκειο Πύργου.

Η Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών (ΠΑΜΕ) πήρε 124 ψήφους και 2 έδρες στο νέο Δ.Σ., με τον κ. Τρύφωνα Αθανασόπουλο να είναι πρώτος σε ψήφους (η καταμέτρηση συνεχιζόταν έως αργά χθες το βράδυ, οπότε οι ψήφοι αναλυτικά θα δημοσιευτούν στο αυριανό μας φύλλο).

Την δεύτερη θέση σε ψήφους πήρε η Ενιαία Αγωνιστική Κίνηση (Ε.Α.Κ) με 117 ψήφους και 2 έδρες στο νέο Δ.Σ., ενώ ακολούθησαν η Ανεξάρτητη Ριζοσπαστική Παρέμβαση και Συνεργαζόμενοι με 106 ψήφους και 2 έδρες, καθώς και η Δ.Α Κ.Ε. Καθηγητών Δ.Ε. Η Λ Ε Ι Α Σ με 72 ψήφους και 1 έδρα.

Συνολικά ψήφισαν 222 καθηγητές και καθηγήτριες και τα έγκυρα ψηφοδέλτια ήταν 219, ενώ τα άκυρα – λευκά ήταν 3.

Να σημειωθεί ότι σε σχέση με πέρσι όπου και πάλι η Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών (ΠΑΜΕ) ήταν πρώτη σε ψήφους, η μοναδική μεταβολή είναι η ΑΡΠΑ που από την 2η θέση … έπεσε στην τρίτη, με την Ε.Α.Κ. από τρίτη πέρσι τώρα να είναι δεύτερη.

Το νέο Δ.Σ. της ΕΛΜΕ Ηλείας θα ανακοινωθεί στις αρχές του νέου έτους.

 

Πριν τις εκλογές η Γ.Σ.

Πριν ξεκινήσει η εκλογική διαδικασία είχαμε την διεξαγωγή της Γ.Σ. κατά την οποία και συζητήθηκαν όλα τα κρίσιμα θέματα της ΕΛΜΕ Ηλείας, ενώ έγινε και ο καθιερωμένος απολογισμός δράσης του απερχόμενου Δ.Σ., όπως και ο οικονομικός απολογισμός.

Κατά την Γ.Σ. αναλύθηκαν όλες οι δράσεις της ΕΛΜΕ πάνω στα κρίσιμα θέματα του κλάδου και τέθηκαν κάποιες προτάσεις για την υλοποίηση όλων των διεκδικήσεων, που κυρίως αφορούν την κάλυψη των κενών που υπάρχουν στην δευτεροβάθμια εκπαίδευση.

Μετά την ολοκλήρωση της Γενικής Συνέλευσης και της εκλογικής διαδικασίας ο απερχόμενος πρόεδρος της ΕΛΜΕ κ. Τρύφωνας Αθανασόπουλος (που πιθανότατα θα διατηρήσει την θέση του προέδρου) τόνισε χαρακτηριστικά :

«Η συμμετοχή στην Γ.Σ. και φυσικά στην εκλογική διαδικασία ήταν ικανοποιητική, αφού ψήφισαν πολλοί συνάδελφοι, όπως συμβαίνει πάντα όταν έχουμε εκλογές. Οι καθηγητές πάντα ενδιαφέρονται για την εκλογική διαδικασία και όλα κύλησαν ομαλά και χωρίς κανένα πρόβλημα. Είμαστε όλοι ενωμένοι για ένα καλύτερο μέλλον στο εκπαιδευτικό μας σύστημα και πάντα θα μοχθούμε γι’ αυτό».

Όλη η επικαιρότητα