Lifestyle

Η Αλίκη Βουγιουκλάκη έγινε η πρώτη κούκλα τύπου Bibi-bo στην Ελλάδα

Ακούστε το άρθρο

Κι όμως η Αλίκη Βουγιουκλάκη ενέπνευσε την ελληνική εταιρεία El Greco του ζεύγους Βακάκη να κυκλοφορήσουν μεταξύ 1966-1967 την κούκλα που έφερε το όνομα Αλίκη και ήταν βασισμένη στην εικόνα της δημοφιλούς ηθοποιού. Ουσιαστικά, ήταν η πρώτη ηθοποιός στη χώρα μας που έγινε κούκλα και η ιστορία έχει ως εξής:

Στα μέσα της δεκαετίας του 60 η εταιρεία El Greco είχε μπει δυναμικά στην αγορά του παιδικού παιχνιδιού. Είχε ήδη κάνει επιτυχία με λούτρινα ζωάκια αλλά ήθελε να γιγαντωθεί και αποφάσισε να ασχοληθεί με τον τομέα της κούκλας. Την ίδια περίοδο στον τομέα παραγωγής κούκλας το μονοπώλιο κατείχε ο Κεχαγιάς, επομένως το ζεύγος Βακάκη έπρεπε να απευθυνθεί σε κάποιον άλλο κατασκευαστή. Για να το καταφέρουν αφενός χρειάζονταν ένα πολύ δυνατό όνομα και αφετέρου να δεχτεί η συγκεκριμένη celebrity να συνεργαστεί και να υλοποιηθεί η ιδέα.

Αρχικά η Αλίκη Βουγιουκλάκη λέγεται ότι ζήτησε ένα ιλιγγιώδες ποσό για να συνεργαστεί με την El Greco αλλά σε δεύτερη διαπραγμάτευση τα βρήκανε και η κούκλα Αλίκη θα έβγαινε σύντομα στην παραγωγή. Επειδή τα στάνταρτς της κατασκευής ήταν πολύ υψηλά στην Ελλάδα δεν υπήρχε μονάδα παραγωγής για τέτοια κούκλα. Για αυτό η El Greco απευθύνθηκε στην ιταλική βιομηχανία και τα πατρόν από τα φορέματα της κούκλας είναι υψηλής ραπτικής από τον σχεδιαστή Jean Dessen.

Η κούκλα κυκλοφόρησε το 1967 μετά βαΐων και κλάδων και μπορείτε να τη δείτε εδώ.

via 

Όλη η επικαιρότητα