Ηλεία Πολιτισμός

Η Αμαλιάδα με τα μάτια καλλιτεχνών – Εκθέσεις στον Πολυχώρο Πολιτισμού

Ακούστε το άρθρο

Με την συμμετοχή πλήθους κόσμου εγκαινιάστηκε χθες το βράδυ, παράλληλα με την εναρκτήρια εκδήλωση του 21ου  Φεστιβάλ Ολυμπίας στην Αμαλιάδα, η έκθεση  «Η πόλη σε κίνηση» και “Η μάστιγα του λαγών” στον Πολυχώρο Πολιτισμού Αμαλιάδας .

Η διευθύντρια του 1ου Δημοτικού Σχολείου κ. Ζωή Βουρλούμη με δασκάλους του σχολείου μπροστά από την φωτογραφική καλλιτεχνική απεικόνιση του σχολείου.

O Πολιτιστικός οργανισμός Ορίζοντας Γεγονότων συνάντησε το Δεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ολυμπίας για Παιδιά και Νέους, είδε τον δημόσιο χώρο σαν μια άλλου τύπου κινηματογραφική αφήγηση, καλλιτέχνες της Ηλείας με την εικαστική τους ματιά πλαισίωσαν και εμψύχωσαν με δημόσια καλλιτεχνικά έργα την πόλη της Αμαλιάδας. Και αν όλα τα έργα ήταν εκπληκτικά ελάχιστα απεικόνιζαν την πραγματικότητα, πλην ενός: του 1ου Δημοτικού Σχολείου Αμαλιάδας που δεν ήταν δυνητικό.

Στα εγκαίνια έδωσαν το παρών ο βουλευτής κ. Δημήτρης Μπαξεβανάκης, ο δήμαρχος κ. Χρήστος Χριστοδουλόπουλος, ο πρόεδρος του ΔΣ Ηλιδας κ. Ανδρέας Νικολακόπουλος, αντιδήμαρχοι, δημοτικοί σύμβουλοι, ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου κ. Νίκος Σιαψάλης, εκπρόσωποι φορέων και το πιο σημαντικό, πολλά νέα παιδιά.

Ο δήμαρχος Ήλιδας κ. Χριστοδουλόπουλος με τον βουλευτή κ. Δημ. Μπαξεβανάκη

Συνέχεια το Cine Cinema

Στην εναρκτήρια εκδήλωση που έγινε στη συνέχεια στο κατάμεστο Cine Cinema λίγο μετά τα εγκαίνια της έκθεσης, ο δήμαρχος Ήλιδας Χρήστος Χριστοδουλόπουλος καλωσόρισε τους έλληνες και ξένους προσκεκλημένους και ο καλλιτεχνικός διευθυντής του Φεστιβάλ Ολυμπίας Δημήτρης Σπύρου παρουσίασε το πρόγραμμα του φετινού Φεστιβάλ.

Επίσης παρουσιάστηκαν αποσπάσματα από τις ταινίες που λαμβάνουν μέρος στο διαγωνιστικό πρόγραμμα των ταινιών ντοκιμαντέρ (Kids and Docs) του Φεστιβάλ Ολυμπίας και θα παρουσιαστούν η Διεθνής Κριτική Επιτροπή και η Κριτική Επιτροπή των Παιδιών.

Όλη η επικαιρότητα