Εκλογές

Η «Αναγένεσις» απαντά σε email δημοτών

xarism.jpg
Ακούστε το άρθρο

ΑΠΑΝΤΟΥΜΕ ΣΕ e-mailΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ (Νο 2)

Ο Πύργος αυτή τη στιγμή είναι η μοναδική πόλη πανελλαδικώς που δεν διαθέτει έναν οργανωμένο πράσινο χώρο στο κέντρο της. Υπάρχει πιθανότητα να εγκριθεί ένα σχέδιο δημιουργίας ενός πάρκου όπου θα είναι ΑΣΦΑΛΕΣ και με φρούρηση ώστε να μπορούν κάπου να παίξουν τα παιδιά μας;

Καλή δύναμη και καλή επιτυχία από καρδιάς. (Στέλλα Ν.)

Σε αυτό το σημείο πρέπει να υπενθυμίσουμε στους πολίτες αυτού του ταλαίπωρου Δήμου ότι μαγικά ραβδάκια και φάρμακο για όλες τις ασθένειες δε έχουμε, παρά δίνουμε όρκο τιμής μαζί με όλους τους συμμετέχοντες στον συνδυασμό ότι αγωνιζόμαστε για την ΣΩΤΗΡΙΑ του τόπου μας με οποιοδήποτε προσωπικό κόστος, ακόμα και της ΖΩΗΣ μας. Όσον αφορά την ερώτηση μέλημά μας είναι να προστατεύσουμε και να αναδείξουμε όλους τους ήδη υπάρχοντες χώρους αναψυχής όπως το πάρκο ΣΠΚ που έχει παραδοθεί σε «αλλόφυλους», καθώς και το πάρκο του Επαρχείου που μπορεί να ξαναγίνει τόπος ξεγνοιασιάς και ψυχαγωγίας για μικρούς και μεγάλους, και όχι τόπος πάσης φύσεως παράνομης συναλλαγής.

Αφού γίνει ενδελεχείς έλεγχος των συμβάσεων επισπεύδονται οι διαδικασίες ανάπλασης του χώρου του πρώην εργοστασίου αειμνήστου Ξυστρή και παραδίδεται σύντομα στους πολίτες αφού γεμίσει με λουλούδια και δένδρα από το δημοτικό φυτώριο που ξανά παίρνει «σάρκα και οστά».

Επίσης όπως έχουμε δεσμευτεί εδώ και πολύ καιρό στις πρώτες μας ενέργειες μετά την ανάληψη της διαχείρισης του Δήμου μας, είναι ο μερικός επαναπλημμυρισμός της λίμνης Μουριάς με περιφέρεια 15 χιλιομέτρων περίπου όπου οι κάτοικοι της πρωτεύουσας και όχι μόνο, κάνοντας 3-4 χιλιόμετρα από το κέντρο της πόλης μπορούν να βρεθούν και να απολαύσουν έναν βιότοπο που θα ζήλευαν και η μεγαλύτερες πρωτεύουσες του κόσμου, και ταυτόχρονα να ξεκουραστούν κάνοντας βόλτες με τα πόδια ή με το ποδήλατο όλη η οικογένεια. Στο κέντρο της λίμνης λειτουργεί πολυχώρος με εστιατόρια και καφετέριες που γίνεται αφορμή ταξιδιωτικού προορισμού από όλη την Ελλάδα και όχι μόνο. Το άλσος της Σπιάντζας αφού καθαριστεί και επισκευαστεί σε συνεργασία με το τοπικό σύλλογο, αναδεικνύεται, διαφημίζεται, και γίνεται τόπος προορισμού για αναψυχή τους θερινούς καθώς επίσης και κατά την διάρκεια του χειμώνα.

Συνεχίζετε να στέλνετε τις ερωτήσεις σας

στοe-mail : anagenesistondimopirgou@gmail.com

 

Εκλογές

Η «Αναγένεσις» απαντά σε email δημοτών

xarism.jpg
Ακούστε το άρθρο

 

1. Για το Κατάκολο, θα ήθελα να ρωτήσω για τις δυνατότητες αξιοποίησης της Κρουαζιέρας. Επίσης, πολλά ακούγονται για τον κίνδυνο να μας ¨αρπάξει¨ η Πάτρα τις κρουαζιέρες. Τι θα κάνουμε, αν όχι τι κάνουμε;

Το Κατάκολο από μόνο του θα μπορούσε  να γίνει η ατμομηχανή ανάπτυξης ΟΛΗΣ ΤΗΣ ΗΛΕΙΑΣ. Δεν είναι υπερβολή. Το λένε με στόμφο αλλά δεν το πιστεύουν οι επισκεπτόμενοι την Ηλεία Υπουργοί, που μιλάνε με πάθος για την ανάπτυξη που θα… έρθει. Ποιος από τους Ηλείους ξέρει τα κρυφά σχέδια των Αχαιών να αρπάξουν τις κρουαζιέρες; Πού πάνε τα λεφτά του Λιμενικού Ταμείου; Πάνε σε χώρους που θα φέρουν νέα έσοδα και θα βελτιώσουν την εικόνα του Λιμένος; Μόνο τα πρωτοσέλιδα του Τοπικού Τύπου να διαβάσουμε και βγάζουμε τα συμπεράσματα μας. Αν δεν προηγηθεί Διαφάνεια, κάτι που διακηρύττουμε ως ΒΑΣΙΚΗ ΑΡΧΗ, δεν υπάρχει ελπίδα να αξιοποιήσουμε την όποια ανάπτυξη συνδέεται με το Κατάκολο. Η Διαφάνεια θα δείξει και τις δυνατότητες μας.

2.Ενώ κατασκευάστηκε και άρχισε να λειτουργεί το Μουσείο του Πύργου(Αρχαιολογικό), μάλλον η παρουσία του περνά απαρατήρητη από το κοινό και τους τουρίστες. Δεν πρέπει να γίνει κάτι, για να αποκτήσει ρεύμα Τουρισμού και ο Πύργος;

Το Μουσείο αυτό δεν το ξέρουν καλά πρώτα από όλους οι Δημότες μας. Αν δεν διαμορφώσουμε το ανάλογο κλίμα στην πόλη, όσα Μουσεία και να γίνουν, δεν θα πετύχουμε τίποτα. Μην ξεχνάμε, μιλάμε για ένα Μουσείο που ¨εγκαινιάστηκε¨ δύο φορές, αλλά πάσχει από επισκεψιμότητα(όπως και το άλλο στην Ήλιδα, όπου το έχει χαντακωμένο- με μηδενική επισκεψιμότητα- ο Δήμος Ήλιδας). Το Μουσείο θα γίνει η βάση προσέλκυσης Τουρισμού εντός της πόλεως του Πύργου, σε συνδυασμό με την προβολή της εικόνας των Νεοκλασικών του Πύργου και άλλες ανάλογες πρωτοβουλίες που θα αναπτύξουμε.

3.Θα κάνετε κάτι για να έλθουν επενδύσεις στην περιοχή μας; Θα αφήσετε τα πάντα στην …καλή διάθεση των (άχρηστων όπως αποδείχθηκαν) Κυβερνήσεων;

Οι επενδύσεις έρχονται πρώτα από τους ¨δικούς¨ σου ανθρώπους. Μιλάμε για τους Ηλείους που ξέρουν τον τόπο μας και έχουν διάθεση να συμβάλουν στην οικονομική του ανάπτυξη, με στόχο φυσικά και το δικό τους κέρδος. Αυτούς θα προσεγγίσουμε και θα τους ενισχύσουμε στην προσπάθεια να διαμορφωθούν οι κατάλληλες συνθήκες. Αυτοί με την σειρά τους θα γίνουν το πρότυπο, για να προσελκυσθούν και άλλοι, διότι θα έχει διαμορφωθεί ένα θετικό κλίμα. Θα αγωνιστούμε με κάθε μέσο προς αυτήν την κατεύθυνση.

4.Από την περιοχή των χωριών του πρώην Δήμου Ωλένης: Τι θα γίνει με τους δρόμους που χαλάνε συνεχώς;

Θα περιμένουμε κάθε φορά τον καιρό να μας… λυπηθεί; Δυστυχώς, οι μισές δουλειές των εργολάβων και τα ακραία καιρικά φαινόμενα διαμορφώνουν αυτό το συχνό τοπίο καταστροφών. Θα ελεγχθούν όλοι οι δρόμοι που καταστράφηκαν ή κινδυνεύουν να υποστούν ζημιές σε περίπτωση ακραίου  καιρικού φαινομένου. Νταμάρια έχουμε εντός του Δήμου και είναι ντροπή να αφήνουμε τους δρόμους στα χάλια που έχουν. Όλοι οι δρόμοι θα επισκευαστούν με διαφανείς διαδικασίες. Το λέμε και το επαναλαμβάνουμε!

5.Στο Επιτάλιο υπάρχει το Αεροδρόμιο. Μπορεί να γίνει κάτι με αυτό;

 Το αεροδρόμιο του Επιταλίου μπορεί να αξιοποιηθεί. Είναι αδιανόητο να μην υπάρχει πολιτικό αεροδρόμιο, ακόμη και για μικρά ελικοφόρα αεροσκάφη. Μικρά αεροσκάφη μπορούν να μεταφέρουν προϊόντα της Ηλείας σε όλα τα μέρη της Ευρώπης. Θα το προσπαθήσουμε με τις δυνατότητες που μας προσφέρουν η Νομοθεσία, τα Υπουργεία και η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας. Αν συμφέρει τον τόπο μας η λύση που υπάρχει, θα το προχωρήσουμε.

6.Με το ταμείο Μολυβιάτη τι γίνεται; Θα το αφήσουμε έτσι αυτό το γεγονός ;

Το ταμείο αυτό είναι μία χαμένη ευκαιρία της Ηλείας, διότι πέρα από κάποια επούλωση προβλημάτων δεν προσέφερε μόνιμες λύσεις σε προβλήματα. Το ξαναλέμε : δεν προσέφερε μόνιμες λύσεις σε προβλήματα. Το βλέπουμε σε κάθε φυσικό, ακραίο καιρικό φαινόμενο, που οδηγεί είτε σε πλημμύρες είτε σε κατολισθήσεις. Θα κάνουμε τα πάντα, για να επιστρέψει μέρος του ποσού. Όχι μόνο για λόγους ηθικούς, αλλά κυρίως διότι το έχουμε ανάγκη το ποσό για να καλυφθούν υπαρκτά προβλήματα, πολλά από τα οποία είναι άμεση συνέπεια των πυρκαγιών του 2007.

 

Συνεχίζετε να στέλνετε τις ερωτήσεις σας στο e-mail : anagenesistondimopirgou@gmail.com

Όλη η επικαιρότητα