Ηλεία

Η Αντωνία Σαγρή από το ΓΕΛ Κρεστένων στο Στρασβούργο και στο Ευρωκοινοβούλιο

Ακούστε το άρθρο

Μια ακόμη μαθήτρια, η Αντωνία Σαγρή από το ΓΕΛ Κρεστένων, θα μεταβεί τον Φεβρουάριο στο Στρασβούργο και στο Ευρωκοινοβούλιο για να παρακολουθήσει από κοντά τις συνεδριάσεις του. Θυμίζουμε ότι στο Στρασβούργο θα ταξιδέψουν και άλλες δυο κοπέλες από την Ηλεία, η Αγγελική Δημητρακοπούλου από το ΓΕΛ Γαστούνης και η Στεφανία Συλλαϊδή από το ΓΕΛ Λεχαινών.

Η διευθύντρια του ΓΕΛ Κρεστένων κα. Αναστασία Μαστοροπούλου στην δήλωση που έκανε για αυτή την τιμητική διάκριση για το σχολείο και την μαθήτρια τόνισε σχετικά.

«Η μαθήτριά μας Σαγρή Αντωνία διακρίθηκε στον διαγωνισμό Euroscola και θα εκπροσωπήσει το σχολείο μας ως μέλος της αντιπροσωπείας μαθητών της περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας στο Ευρωκοινοβούλιο στο Στρασβούργο. Είναι ιδιαίτερα σημαντικό για τους νέους μας να γνωρίζουν από κοντά τους ευρωπαϊκούς θεσμούς και τη λειτουργία τους. Είναι μια μοναδική εμπειρία να συμμετέχουν σε συναντήσεις με μαθητές από άλλες ευρωπαϊκές χώρες, για να ανταλλάσσουν απόψεις σε σημαντικά θέματα της επικαιρότητας. Είμαι βέβαιη ότι τόσο η μαθήτριά μας όσο και η υπόλοιπη ομάδα θα έχει μία εξαιρετική παρουσία».
Από την πλευρά της η Αντωνία Σαγρή μαθήτρια της Β΄ τάξης του Λυκείου τόνισε για την επιτυχία της αυτή.

«Θέλω να εκφράσω την απερίγραπτη χαρά μου γι’ αυτή τη μοναδική ευκαιρία που μου δίνεται. Θεωρώ συναρπαστική την προοπτική να επισκεφτώ την πόλη που για μένα είναι το προπύργιο της δημοκρατίας της γηραιάς ηπείρου μας. Μάλιστα μαθητές του σχολείου μας που παλιότερα είχαν ζήσει την ίδια εμπειρία, μου έχουν μεταφέρει τις καλύτερες εντυπώσεις».

Τα τρία κορίτσια από την Ηλεία, θα πάνε στο Στρασβούργο μέσω του διαγωνισμού EUROSCOLA 2019-2020 σε επίπεδο Περιφερειακής Ενότητας, διότι συγκέντρωσαν την υψηλότερη μοριοδότηση στο σύνολο των συμμετεχόντων λυκείων της Περιφερειακής Δ/νσης, Π/θμιας και Δ/θμιας Εκπ/σης Δυτικής Ελλάδας.

Ο αριθμός των μαθητών/μαθητριών που θα συμμετάσχουν στο εν λόγω πρόγραμμα είχε καθοριστεί στους είκοσι τέσσερις (24).

Όλη η επικαιρότητα