Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας

Η απόπειρα κλοπής καλωδίων του στοίχισε τη ζωή

images-stories-products-4ec6347d50dd7_picture_533.jpeg
Ακούστε το άρθρο

Από ηλεκτροπληξία έχασε τη ζωή του ένας 31χρονος κάτοικος Αιγίου χθες το απόγευμα, ο οποίος σύμφωνα με αστυνομικές πηγές επιχειρούσε να κλέψει καλώδια από υποσταθμό της ΔΕΗ στην ε.ο. Αιγίου – Πτέρης κοντά στη Γέφυρα του Σελινούντα.

Ο άνδρας έπεσε πάνω σε καλώδια της ΔΕΗ και στη συνέχεια στο έδαφος από ύψος 4 περίπου μέτρων. Μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Αιγίου όπου και διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

Μαζί του ήταν κι ένας 39χρονος συνεργό του, ο οποίος συνελήφθη και παραπέμπεται σε τακτική δικάσιμο.


Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ

“Συνελήφθη, χθες (9-5-2014) αργά το απόγευμα, στο Αίγιο από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Αιγίου, ένας ημεδαπός άνδρας, ηλικίας 39 ετών σε βάρος του όποιου σχηματίστηκε δικογραφία για διάπραξη κλοπής.

Ειδικότερα χθες το μεσημέρι, ο δράστης μαζί με έναν 31χρονο συνεργό του μετέβηκε σε υποσταθμό της ΔΕΔΔΗΕ, κοντά στη γέφυρα του Σελινούντα, στο Αίγιο, για να αφαιρέσουν καλώδια χαλκού πού χρησίμευαν για τη γείωση του υποσταθμού.

Για το σκοπό αυτό ο 31χρονος αναρριχήθηκε σε κολώνα και ενώ έκοβε τα καλώδια έχασε την ισορροπία του, πέφτοντας αρχικά σε καλώδια του σταθμού και στη συνέχεια στο έδαφος.

Κατά την πτώση ο δράστης υπέστη ηλεκτροπληξία, ενώ άμεσα μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Αιγίου με σταθμό του ΕΚΑΒ όπου διαπιστώθηκε ο θάνατος του.

Για τη ανεύρεση του 39χρονου σύνεργου του ενεργήθηκαν άμεσα συντονισμένες αναζητήσεις με αποτέλεσμα τον εντοπισμό του λίγες ώρες αργότερα και τη σύλληψη του.

Η δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του 39χρονου θα υποβληθεί στην Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Αιγίου.

Την προανάκριση ενήργησε το Τμήμα Ασφάλειας Αιγίου σε συνεργασία με το Αστυνομικό Τμήμα Αιγίου”.

Όλη η επικαιρότητα