Αχαϊα Ηλεία Πολιτική

Η Αρχαία Ολυμπία στο επίκεντρο της συνάντησης Φαρμάκη – Θεοχάρη

Ακούστε το άρθρο

Στη νέα φιλοσοφία που διέπει την Περιφερειακή Αρχή με στόχο να αξιοποιήσει τα συγκριτικά της πλεονεκτήματα και κυρίως τη σημασία που έχει, η παρουσία της Αρχαίας Ολυμπίας ως ιστορικού και πολιτισμικού πόλου διεθνούς εμβέλειας, αλλά και οι αναπτυξιακές προοπτικές που δημιουργούνται στον τομέα του Τουρισμού θα είναι τα κυρίαρχα ζητήματα που θα τεθούν από τον Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας προς τον Υπουργό Τουρισμού κατά την συνάντηση που θα έχουν στην Πάτρα.

Με την ευκαιρία της επίσκεψης του υπουργού Τουριστικής Ανάπτυξης, Χάρη Θεοχάρη στην Ηλεία και την Αχαΐα, ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας, Νεκτάριος Φαρμάκης, θα θέσει το πλαίσιο εντός του οποίου μπορεί να επιτευχθεί η τουριστική ανάπτυξη της Δυτικής Ελλάδας, με κύριο στόχο την μέγιστη δυνατή αναγνωσιμότητα της περιοχής στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, αλλά και τη μέγιστη δυνατή διάχυση του οικονομικού πλεονάσματος στην τοπική κοινωνία και στο σύνολο των επαγγελματιών και πολιτών της περιοχής.

Όπως αναμένεται να επισημάνει ο Περιφερειάρχης, η Δυτική Ελλάδα δεν μπορεί να ελπίζει σε βάσιμη ανάπτυξη του τουριστικού τομέα, εάν  δεν επενδύσει και δεν προβάλλει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τα υπαρκτά και διεθνούς εμβέλειας  πλεονεκτήματά της και εάν δεν αξιοποιήσει κατά τον καλύτερο δυνατό τρόπο όλους τους σύγχρονους τρόπους προβολής και διαφήμισης και τις δυνατότητες που παρέχει σήμερα η τεχνολογία.

Αναμφίβολα, στην προμετωπίδα της νέας προσπάθειας εξωστρέφειας και προβολής της Περιφέρειας θα τεθεί η Ολυμπία και το παγκόσμιο σύμβολο του Ολυμπισμού, το οποίο μέχρι σήμερα, και για ανεξήγητους λόγους, είχε υποβαθμίσει η προηγούμενη Περιφερειακή Αρχή.

Δεν είναι τυχαίο που ο Νεκτάριος Φαρμάκης έχει ήδη υιοθετήσει τη «γη της φλόγας», ως χαρακτηριστικό σύνθημα για τη Δυτική Ελλάδα, σχεδιάζοντας μία στρατηγική που θα αναδείξει την Ολυμπία ως πολιτισμική πρωτεύουσα της Περιφέρειας και μέσω αυτής, το σύνολο της Δυτικής Ελλάδας στη διεθνή κοινότητα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο κ. Φαρμάκης αναμένεται να τονίσει πως η τουριστική ανάπτυξη της Δυτικής Ελλάδας θα προέλθει μέσα από ενίσχυση των υποδομών (δρόμοι, αεροδρόμια, λιμάνια), τη συνεργασία και συμμετοχή όλων των θεσμικών φορέων αλλά και επαγγελματιών του κλάδου σε ένα κοινό όραμα, αλλά και τη δυναμική και σύγχρονη προβολή, με ιδιαίτερη έμφαση στο διαδίκτυο, καθώς η μεγάλη πλειοψηφία της παγκόσμιας τουριστικής αγοράς στις μέρες μας, επιλέγει τον προορισμό της μέσω του διαδικτύου. Τέλος, ο Περιφερειάρχης θα τονίσει πως κάθε προσπάθεια τουριστικής ανάπτυξης θα πρέπει να σέβεται και να τιμάει τον πολιτισμό, την ιστορία, αλλά και το φυσικό περιβάλλον της Δυτικής Ελλάδας.

Όλη η επικαιρότητα